Jakob inviterede udsatte til jul: Fik besøg fra hele verden

Gæster fra Syrien, Iran, Frankrig, Indien og Thailand. Det endte med at blive et internationalt og broget selskab, den selvstændige Jakob Benediktson var vært for 24. december.
- Det var rigtig hyggeligt og vi kommunikerede på dansk, engelsk og med Google Translate, siger Jakob Benediktson.
- Det var rigtig hyggeligt og vi kommunikerede på dansk, engelsk og med Google Translate, siger Jakob Benediktson. Foto: Privatfoto

Gæster fra Syrien, Iran, Frankrig, Indien og Thailand.

Det endte med at blive et internationalt og broget selskab, den selvstændige Jakob Benediktson var vært for 24. december, efter han på facebook og Avisen.dk havde annonceret, at han ville invitere udsatte til juleaften i sit hjem på Vesterbro.

- Det var rigtig hyggeligt, og vi kommunikerede på dansk, engelsk og med Google Translate, siger han til Avisen.dk.

Blandt gæsterne var en syrisk flygtningefamilie samt broren til faderen i familien, fortæller Jacob Benediktson.

Der var tre børn i familien - en pige på fem og to drenge på henholdsvis 10 og 12 år. Selvom familien kun havde været i Danmark i fire måneder, var de allerede ved at forstå og tale dansk, siger han.

Pakkeleg med fagter

Og Jakob Benediktson invitation var en særlig god mulighed for at blive introduceret til mere af den danske kultur for de fremmødte gæster.

- Det var en rigtig traditionel dansk juleaften "med det hele". Vi havde det rigtig sjovt og fik den helt store julemenu, siger han.

Jakob Benediktson, der har sit eget IT-firma, blev skilt fra sin kone for to år siden. Hans to børn på henholdsvis 12 og 15 år holdt i år jul med deres mor.

Derfor havde Jakob Benediktson lyst til at prøve noget helt nyt og samtidig hjælpe andre. Og det fortryder han ikke.

- Vi spillede også pakkeleg, som vi plejer at gøre i min familie. Vi stjal gaver fra hinanden og grinede. Det var præcis som hvis jeg havde spillet sammen med min familie. Eneste forskel var at vi kommunikerede med fagter og blandede sprog, siger han.

Juletræ og syrisk musik

Selvom udgangspunktet var traditionel dansk jul, satte de internationale selskab et eksotisk præg på juletraditionerne, fortæller Jacob Benediktson.

- Der blev danset om juletræet til en kendt sang fra Syrien - som jeg ikke kan huske hvad hedder, griner han.

Gaver til børnene

Jacob Benediktson havde endda sørget for, at de syriske børn fik en julegaver ligesom de fleste andre børn i Danmark, fortæller han.

- Jeg havde købt en Barbiedukke til pigen og to Barcelona-fodboldtrøjer til drengene. Selvom man er på flugt fra død og ødelæggelse, er det fedt at se, at man stadig kan være indædt fan af et fodboldhold, siger han.

Det viste sig imidlertid, at drengene var Real Madrid fans, fortæller Jakob Benediktson, som lovede at bytte trøjerne og komme forbi med dem efter nytår.

Udover de fremmødte gæster, skulle Jacob Benediktson have haft besøg af en hjemløs og en mand fra Argentina. De valgte dog alligevel ikke at deltage.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.