Troels Lund har misset studie-deadline
Folketinget skal formentlig allerede i morgen stemme om Troels Lund Poulsens orlov. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO
Venstres skandaleramte eks-skatteminister har søgt om orlov fra Folketinget for at genoptage sit studie. Men han er for sent ude.

Den tidligere Venstre-minister Troels Lund Poulsen kan glemme alt om at genoptage sit uafsluttede historie-studie allerede fra februar, med mindre han får dispensation fra reglerne.

Fristen for at blive genindskrevet som studerende på Københavns Universitet fra næste semester var nemlig 1. oktober og er dermed overskredet længe før, sagen mod Troels Lund Poulsen begyndte at tage fart.

På sin hjemmeside oplyser humaniora på Københavns Universitet, at både ansøgningsskema og en plan for at færdiggøelse skal være universitetet i hænde inden 1. oktober. Ellers kan Troels Lund Poulsen tidligst 1. september genoptage det historie-studie, som han satte i bero, da han blev valgt til Folketinget i 2001.

"Jeg har aldrig haft sådan en sag før. Vi har haft sager med folk, der har været syge eller haft erhvervsarbejde eller lavet noget andet, der har forhindret dem i at søge rettidigt. Jeg har aldrig fået en ansøgning fra nogen, der har måttet trække sig fra Folketinget," siger studiechef ved Københavns Universitet, Annette Moe, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Hun oplyser, at alle har ret til at søge dispensation fra fristen om genindskrivning.

"Der står i bekendtgørelsen, at der skal være tale om usædvanlige forhold, og så bliver det en konkret vurdering af, om det er usædvanligt," siger Annette Moe og forklarer om reglerne:

"Hvis det er sådan, at man kan dokumentere, at der er sket noget usædvanligt, der har forhindret en i at søge til fristen, så får man dispensation."

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, fortalte søndag aften til Newspaq, at Troels Lund Poulsen søger om orlov fra Folketinget og har til hensigt at genoptage sit studie, som han begyndte på i 1996.

Troels Lund Poulsens ansøgning om orlov bliver formentlig behandlet allerede tirsdag.