Terrordømte 3Fere opgiver ankesag
Anton Nielsen og Viggo Toften-Jørgensen (t.h.) har opgivet Østre Landsret.
Sporene fra Fighters and Lovers skræmmer. Det er for dyrt at kæmpe videre i retssystemet.

De to 3F-håndværkere, der blev dømt for terror i Københavns Byret i sidste uge, har besluttet sig for ikke at anke dommen. Det vil koste alt for mange penge.

"Vi ikke ønsker yderligere omkostninger. i øvrigt er det nok også den dom, der kan gives med den lovgivning, vi har. Som dommeren sagde, så er der forskel på ret og retfærdighed", siger Viggo Toften-Jørgensen.

Han er sammen med Anton Nielsen blevet dømt for terrorvirksomhed, fordi de på vegne af deres faglige foreninger, Horserød-Stutthof Foreningen og Den Faglige Klub, har sendt penge til en columbiansk forretningsmand, som har sendt dem videre til Columbias oprørsbevægelse FARC.

Viggo Toften-Jørgensen fik seks måneders betinget fængsel, mens Anton Nielsen har fået fire måneders betinget og to måneders ubetinget.

Deres forsvarsadvokat Thorkild Høyer siger til Arbejderen, at han gerne ville føre sagen videre til landsretten.

"Det kunne være interessant at få prøvet sagen ved Østre Landsret. Dommerne var jo uenige. Men i vores land koster retfærdighed desværre mange penge," siger Thorkild Høyer.

Men selv om dommerne var uenige, og Viggo Toften-Jørgensen og Anton Nielsen har en realistisk chance for at blive frikendt i Landsretten, så skal de ikke nyde noget. Sporene skræmmer fra Fighters and Lovers, der blev dømt i en lignende sag, hvor de ankede hele vejen til Højesteret.

"Fighters and Lovers sad med en samlet gæld på 960.000 da de var færdige. Vi agter ikke at smide så mange penge efter det. Det stopper her," siger Viggo Toften-Jørgensen.