S-borgmester om udsigt til lønhop: "Det er rimeligt nok"
Borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (th), der her giver Helle Thorning Schmidt en hjælpende hånd, synes at en højere løn til borgmestre er rimelig. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv
Det er rimeligt med en højere løn til blandt andre borgmestre, mener en S-borgmester.

Borgmestrene skal have 30 procent mere i løn, end de får nu. Det vil vederlagskommissionen ifølge Politikens oplysninger anbefale Folketinget.

Og det er da god ræson i, mener Arne Boelt (S), borgmester i Hjørring Kommune, der i øjeblikket hæver 737.906 kroner før skat.

- Jeg synes, det er rimelig nok. Når jeg kigger bredt ud på mine borgmesterkolleger og for den skyld også på mig selv, så kan jeg se og høre, at mange af dem er gået voldsomt ned i løn og op i tid, siger han til DR Nordjylland.

Arne Boelt kommer selv fra et job som falck-redder, hvor lønnen sammenlignet med mange andre professioner ikke er høj, men han tror, det kan blive et problem at få folk til at træde ind i politik, hvis ikke den er på et fornuftigt leje.

- Hvis man skal se på det ud for et demokratisk synspunkt, hvor byrådene gerne skal være repræsenteret så bredt som muligt, så det også er attraktivt for dem, som har en god løn, og det ikke bare er folk i offentlige stillinger og pensionister, der kommer til at sidde i byrådet, siger han.

Samtidig erkender han, at det næppe vil møde opbakning i befolkningen, og mener da også, at den seneste tid har vist, hvor grænsen går.

- Jeg er enig med borgerne i, at man ikke skal have borgerløn og have dobbeltløn, hvis jeg for eksempel gik i Folketinget. Det kan folk ikke forholde sig til.

Arne Boelt arbejder efter eget udsagn op 70 til 100 timer om ugen. Borgmesterlønnen varierer afhængig af kommunernes størrelse.