Rikke er enlig mor og arbejdsløs: Smidt på gaden
Det er helt umuligt at finde en bolig, fortæller kontanthjælpsmodtager og enlig mor Rikke Pedersen fra Slagelse. Modelfoto:Scanpix/Arkiv
Kontanthjælpsmodtager Rikke Pedersen og hendes treårige søn blev smidt på gaden, fordi hun ikke havde råd til huslejen.

Kontanthjælpsmodtager Rikke Pedersen og hendes treårige søn har stået uden fast tag over hovedet i tre måneder.

De blev 1. september smidt ud af lejligheden i Slagelse, da Rikke Pedersen ikke havde råd til at betale de 7.900 kroner i husleje, lejligheden kostede.

Hun havde ikke betalt huslejen i tre måneder og blev derfor sat ud. 

Det skriver sn.dk.

Bor på 12 kvadratmeter

Efter at have boet i en måned hos Rikke Pedersens bror i Slagelse, er den lille familie midlertidigt rykket ind på et værelse hos et lokalt Bed and Breakfast. 

Værelset måler lidt over 12 kvadratmeter, så pladsen er meget trang og situationen er uholdbar. 

Men Rikke Pedersen fortæller, at det er umuligt for hende at finde en bolig, hun har råd til at betale, i Slagelse Kommune. Og hun er frustreret. 

- Det er virkelig svært ikke at komme til at føle sig som en dårlig mor, når man ikke kan skaffe et hjem til sin søn. Jeg gør, alt hvad jeg kan for at give min søn en så normal hverdag som muligt, men det er virkelig svært, fortæller Rikke Pedersen til sn.dk. 

Umuligt at finde billig bolig

Efter kontanthjælpsloftet blev sat i kraft 1. oktober er hun blevet skåret 2.900 kroner hver måned i kontanthjælp. Og det gør ikke boligjagten nemmere. 

- Jeg har fået at vide fra min sagsbehandler i kommunen, at jeg har råd til at bo i en lejlighed til maks. 5.500 kroner om måneden. Men dem er der altså ikke ret mange af. Der er ingenting ledigt. Det er helt umuligt at finde en billig bolig. Jeg står på ventelister i flere boligforeninger, og jeg er medlem på både boligportalen og andre sider - det koster også ret mange penge - penge som jeg ikke har, siger Rikke Pedersen til sn.dk. 

Hun blev ellers tilbudt en lejlighed tidligere på ugen til 6.000 kroner om måneden. Men det er stadig over hendes budget og Rikke Pedersen har heller ikke penge til indskuddet på 20.800 kroner til den private udlejer. 

Kan ikke betale indskud i tide

Og selvom hun har søgt om indskudslån hos kommunen, så betyder sagsbehandlingstiden, at hun ikke kan betale indskuddet i tide. 

Rikke Pedersen søgte om indskudslån mandag og betalingsfristen var onsdag. 

Slagelse Kommune forklarer, at det tager tid at behandle en ansøgning, da der nogle gange er brug for at stille opklarende spørgsmål til borgeren: 

- Vi er nødt til at lave en individuel vurdering, hver gang vi skal beslutte, om vi kan stille et indskudslån. Har borgeren reelt råd til at bo i lejligheden - og til at betale lånet tilbage?, siger Birgitte Tribler, der er områdeansvarlig i voksenafdelingen i Slagelse Kommune, til sn.dk. 

via Listen To News