Venstrefløjen efter kontanthjælpskritik: Folk kan stadig blive smidt på gaden
- Det er en helt reel bekymring, at folk risikerer at blive sat ud, når de mister tusindvis af kroner. siger Alternativets beskæftigelsesordfører, Torsten Gejl. (Foto: Foto: Bente Jæger)
Kontanthjælpsloftet vil gøre flere hjemløse, lød advarslerne fra blandt andet Enhedslisten og Alternativet i efteråret. Nu sår nye tal tvivl om konklusionen.

Har venstrefløjens politikere råbt 'ulven kommer' for tidligt, da de advarede om, at regeringens kontanthjælpsloft ville føre til, at kontanthjælpsmodtagere måtte gå fra hus og hjem?

Ja, mener Venstres boligordfører, Britt Bager, efter at Radio24syv i dag kunne fortælle, at ingen af landets største almene boligselskaber melder om markant flere udsættelser.

Hun langer ud efter Alternativet, SF og Enhedslisten, som i marts sidste år fik skrevet ind i lovens betænkning, at: "Enhedslisten, Alternativet og SF deler bekymringerne om, at vi vil se et stort og stigende antal udsættelser og mange flere hjemløse, fordi familien eller den enlige simpelthen ikke har penge til huslejen".

- Tallene viser, at både BL og venstrefløjen tog fejl i deres forudsigelser om, hvor mange familier, der vil blive sat på gaden. Det er jeg rigtig glad for, for det var aldrig vores intention med det her, siger Venstres boligordfører, Britt Bager, til Radio24syv.

"For tidligt at konkludere"

Enhedslisten er et af de partier, der har markeret sig mest på advarslerne om den stigende hjemløshed.

Her mener boligordfører Søren Egge Rasmussen, at det er alt for tidligt at konkludere, om partierne tog fejl.

- Når man skylder i husleje, skal man jo have en vis restance, før fogeden bliver sat på sagen, og man bliver smidt ud. Jeg er sikker på, at vi vil se i løbet af året, at det bliver et problem, siger han til Avisen.dk.

Søren Egge Rasmusen peger på, at mange ramte af loftet har måttet flytte i billigere boliger, ofte langt væk fra deres oprindelige bopæl.

- Men der kommer jo ikke flere i arbejde af, at man klumper de fattigste sammen. Ministeriet har da også måttet indrømme, at der er kommet meget få arbejdspladser ud af det her, siger han.

"En helt reel bekymring"

Også Alternativets beskæftigelsesordfører, Torsten Gejl, mener, at 'ulven kan nå at komme endnu'.

- Jeg vil være lykkelig for, hvis folk alligevel ikke bliver sat ud, men jeg tror alligevel, at det er for tidligt at fejre for Venstre. Det er en helt reelt bekymring, at folk risikerer at blive sat ud, når de mister tusindvis af kroner. Derfor tror jeg stadig, der er grund til bekymring for, om vi vil se udsættelser i løbet af foråret, siger han til Avisen.dk.

- Boligen er jo noget af det allervigtigste, som man holder fast i, så længe man overhovedet kan. Mange låner måske penge af venner eller familie eller skærer på andre nødvendige udgifter, men det er jo ikke holdbare løsninger i længden, siger Torsten Gejl.

via Listen To News