Prins Henrik som fårehyrde: Prinsgemal køber sjov figur af sig selv

Prins Henrik har på en tur til Napoli bestilt en noget anderledes figur hos en lokal kunstner.
Prins Henrik har bestilt en figur til et krybespil, der forestiller ham selv som fårehyrde.
Prins Henrik har bestilt en figur til et krybespil, der forestiller ham selv som fårehyrde. Foto: Scanpix

Prins Henrik har tilbragt de første dage af sit otium i den italienske by Napoli.

Her har han blandt andet været forbi kunstneren Marco Guiseppe Ferrignos værksted og forretning, hvor han han købte et lidt anderledes kunstværk. Prinsegemalen bestilte nemlig en figur, der lignede ham selv. Det skriver BT, der har talt med kunstneren.

- Prins Henrik har købt figurer til et krybbespil. Han har købt jomfru Maria, Josef, Jesusbarnet, de tre vise mænd og to dyr. Figurerne er 20 cm høje. Og så har han bestilt en figur af sig selv, hvor han forestiller en fårehyrde. Så vi har fotograferet ham og skal lave figuren i næste uge. Den bliver 40 cm høj, og den skal laves sådan, at brillerne kan tages af og på, siger Marco Giuseppe Ferrigno til avisen.

Dermed kommer prinsen i selskab med den spanske konge og to italienske præsidenter, der ifølge Marco Giuseppe Ferrigno også har ladet sig portrættere som fårehyrder.

Den italienske kunstner fortæller samtidig, at prins Henrik var i butikken i over en halv time, og han beskriver den danske prinsgemal som værende meget venlig og omgængelig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.