Massiv opbakning til parkinson-ramte Ulla: Får betalt ferie sydpå
Erik Guldager (tv.) har lige overbragt den glædelige nyhed med en buket blomster til Ulla Astrup Jensen (th.) og hendes mand, Erling (i midt.). Foto: Privat
Danskerne har doneret så mange penge til Ulla Astrup Jensen, at det, der skulle have været et påskeæg, er vokset til en påskefrokost til 12, en buket blomster, et weekendophold til Rømø og en betalt ferie sydpå.

Mange bække små gør en stor å, lyder et gammelt mundheld.

Det har også været tilfældet med galleristen Erik Guldagers indsamling til fordel for den parkinsonsramte Ulla Astrup Jensen, der kæmper for at få en førtidspension i Struer Kommune.

Da Erik Guldager startede indsamlingen, var det nemlig blot tanken, at der skulle samles sammen til et lille påskeæg til den syge Ulla Astrup Jensen, men pludselig væltede pengene ind og til sidst fik Ulla Astrup Jensen både påskefrokost, weekendophold på Rømø og en betalt ferie til syden.

LÆS MERE: Kommunaldirektør i opsigtsvækkende udmelding: "Ulla vil få førtidspension"

- Jeg blev simpelthen så pikereret og harm over at høre om Ullas sag. Så jeg kontaktede Erling [Ulla Astrup Jensens mand, red.] og Ulla, om jeg måtte samle ind til et påskeæg, og det måtte jeg godt. Så jeg spurgte folk på Facebook, om de kunne undvære en 20'er, siger Erik Guldager, der simpelthen måtte lukke indsamlingen før tid, da den gik viralt og pengene begyndte at strømme ind på Mobilepay.

LÆS MERE: Parkinson-ramte Ullas mand advarer om jobafklaring: "Det vil slå hende ihjel"

Fra chokolade til solskinsferie

Ulla Astrup Jensens kamp for førtidspension er over det sidste års tid blevet landskendt og er blevet dækket tæt af flere medier, heriblandt Avisen.dk. Selvom hun er hårdt ramt af både Parkinsons, Scoliose og ikke længere kan løfte nakken, kan hun ikke få tilkendt en førtidspension. 


Ulla Astrup Jensens nakke kan ikke løfte sig, efter at hun er blevet opereret for Scoliosen. Nu kræver det endnu en operation. Foto: Privat.

Opbakningen til Ulla Astrup Jensen har derfor været massiv på sociale medier, men med indsamlingen blev støtten håndgribelig. Det lille påskeæg af chokolade fik nemlig hurtigt vokseværk, og det er en rystet mand til Ulla Astrup Jensen, som Avisen.dk får i røret kort tid efter, at familien har fået besked om donationen.

LÆS MERE: Parkinson-ramte Ulla i nyt nederlag: Skal begynde forfra

- Vi er helt målløse. Man skal lige forstå, at det startede med, at Erik [Guldager, red.] spurgte, om han måtte give et påskeæg, fortæller Erling Astrup Jensen, Ullas mand.

- De fleste har givet tyve kroner, men der er også folk, som har givet mere. Der var en dame, der spurgte, om hun måtte sende et lille bidrag, efter at jeg lukkede indsamlingen, og det sagde jeg ja til. Men da hun sendte pengene, troede jeg, at hun havde begået en fejl - Hun havde sendt 1.000 kroner. Men den var god nok, sagde hun. Vi har simpelthen modtaget beløb fra danskere i hele landet, siger Erik Guldager.

LÆS MERE: Debat efter TV 2-dokumentar: "Hvem har fortjent at få førtidspension?"

Beløbet vil han dog ikke komme nærmere ind på, men der er nok til både weekendophold og ferie sydpå.

- Vi er nået op på et pænt beløb, men vi kan ikke sige hele beløbet også af hensyn til, at der lige pludselig kan komme en modregning af sociale ydelser, siger Erik Guldager til Avisen.dk og remser derefter gaven op, der er vokset noget siden det oprindelige påskeæg.

I stedet for chokolade har Erik Guldager nemlig kunne give Ulla Aastrup en påskefrokost med servering udefra til i alt 12 personer, en weekendtur til Rømø og ikke mindst en ferie sydpå. I dag har Erik Guldager været på besøg hos familien Aastrup for at fortælle dem om ferien.

- Påskefrokosten er blevet givet. Ulla har været så medtaget, at de ikke har kunnet samle familien i fire år, så det var de meget taknemmelige for, siger Erik Guldager og forklarer, at ferierne først kan komme på tale, efter at Ulla Aastrup er blevet opereret i nakken.

LÆS MERE: Parkinson-ramte Ulla nægtet førtidspension: Nu er der måske hjælp på vej

Takker for støtten

Erling Astrup Jensen, der taler på vegne af sin syge kone, takker alle de anonyme donorer.

- Først og fremmest siger vi fra hjertet tak for opbakningen, og samtidig har det givet os blod på tanden for at kæmpe videre.  Ikke kun for Ullas sag, men for alles skyld. For det stopper ikke her. Der er mange flere som har brug for hjælp, siger Erling Astrup Jensen til Avisen.dk, efter at han har modtaget donationen.

LÆS MERE: Skæv ryg og Parkinsons: Nu har Ulla Astrup fået afslag på førtidspension

Familien Jensen har nemlig i kampen for førtidspension oplevet, at de har ramt en nerve hos danskerne. Opbakningen er massiv, både på sociale medier og i den virkelige verden.

- Det er helt mærkeligt, for det er jo ikke noget, som vi regnede med. Vi ville jo bare have afsluttet sagen, men opbakningen har været fuldstændig uvirkelig, siger Erling Astrup Jensen og fortæller videre:

LÆS MERE: Ulla fik nej til førtidspension: Vil flytte 150 km. for at prøve i ny kommune

- I forbindelse med mit arbejde som togfører kører jeg nogle gange hjem fra arbejde i taxa, og forleden nat hvor jeg gjorde det fra Viborg, faldt jeg i snak med chaufføren. Pludselig sagde han: Nå, er det dig med Ulla? Det ved jeg alt om, for jeg har lige doneret til dig, fortæller Erling Astrup Jensen om den overvældende støtte.

Før Ulla Astrup Jensen kan forsøde tilværelsen ved hjælp af danskernes gavmildhed, skal hun dog først opereres i nakken. I øjeblikket kan hun nemlig slet ikke løfte den. 

- Hvis det kan lade sig gøre, bliver hun opereret i nakken til sommer, og så kan vi måske tage afsted der. Vi vil gerne ned til et rekreationscenter i Fuengirola i Spanien. Der tog vi tit ned, før Ulla blev rigtig syg, så vi vil gerne have hende til genoptræning dernede, fortæller Erling Astrup Jensen.

LÆS MERE: Parkinson-ramte Ulla nægtes førtidspension: "Vores liv er slået i stykker"