Ulla fik nej til førtidspension: Vil flytte 150 km. for at prøve i ny kommune
Ulla Astrup Jensen blev for 10 år siden ramt af sygdommen Parkinsons, der giver hende rystesyge, hukommelsesbesvær og koncentrationsproblemer. Foto: Nicolai Jaquet
Ulla Astrups mand overvejer at trække rødderne op og flytte til Norddjurs Kommune i kampen om førtidspension til Ulla.

En ny tendens viser, at nogle af landets mest syge mennesker er begyndt at flytte til en anden kommune i forsøget på at opnå førtidspension. Det skriver Ugebrevet A4 onsdag.

Nogle af dem, der overvejer at flytte, er parret Erling Astrup og Ulla Astrup, der ikke har givet op på at få førtidspension, efter Struer Kommune afviste at give den parkinsonsramte Ulla Astrup førtidspension.

- Struer Kommune vil ikke sige noget som helst til os og vil ikke undersøge Ullas Parkinsons, så vi kan mærke, at de gerne vil have, at vi rejser. De er efterhånden lige så trætte af os, som vi er af dem, siger Erling Astrup.

Parret er derfor begyndt at kigge efter andre kommuner, hvor der er større chancer for, at 60-årige Ulla Astrup kan få tilkendt førtidspension. Interessen er faldet på Norddjurs Kommune - mere end 150 kilometer væk - fordi parret har fundet ud af, at de skulle være være mere villige end Struer. 

Et farvel til fødebyen

Men det er ikke altid så ligetil at skulle gå fra hus og hjem, selvom det kan betyde en større chance for at få førtidspension.

- Norddjurs ser fornuftigt ud, og for mig er det ikke slemt, fordi jeg tidligere har arbejdet der. Men Ulla er født og opvokset i Struer og har også en bedstemor her, så det er et meget stort skridt at tage for os, siger Erling Astrup.

Han håber stadig på, at de kan blive boende i kommunen, men det kommer også an på kommunalvalget, hvor Erling Astrup krydser fingre for, at nogle af parrets politiske støtter fordelt udover hele fløjen bliver valgt ind i byrådet.

Indtil videre er flytteplanerne sat lidt i bero, mens Ulla Astrup bliver opereret for sin ryg. Derfor vil flytningen ifølge Erling Astrup først kunne blive aktuel om et års tid, når Ulla Astrup er på benene igen.

- Lige nu er vi meget optagede af operationen, fordi Ulla var tæt på at dø efter operationen i mandags. Hun har fået en punkteret lunge, så det døjer hun lidt med, men ellers går det bedre nu, siger Erling Astrup.

via Listen To News