Parkinson-ramte Ulla nægtet førtidspension: Nu er der måske hjælp på vej
- Folk, der har øjne i hovedet, kan jo se, at jeg ikke kan arbejde, siger Ulla Astrup Jensen. Foto: Privatfoto
Et flertal på Christiansborg vil nu kigge på reformen, der siden 2013 har ført til et stort fald i tildelingen af førtidspensioner i Danmark.

Ulla Astrup Jensen blev for 10 år siden ramt af sygdommen Parkinsons, der giver hende rystesyge, hukommelsesbesvær og koncentrationsproblemer. Hun er ikke i stand til at løfte sit hoved, men hos Struer Kommune er meldingen, at hun ikke kan få førtidspension.

Læs artiklen: Parkinson-ramte Ulla nægtes førtidspension: "Vores liv er slået i stykker"

Ulla Astrup Jensens forgæves kamp for at få en førtidspension var omdrejningspunktet for TV 2 dokumentaren ”Drømmen om førtidspension: Reformens konsekvenser”.

- Folk, der har øjne i hovedet, kan jo se, at jeg ikke kan arbejde. Hvad kan jeg lave, lyder det spørgende fra Ulla Astrup Jensen i tv-udsendelsen.

Men det kan ikke være rigtigt, at personer, der ikke selv er i stand til at løfte hovedet, ikke kan få en førtidspension.

Sådan lyder meldingen fra Christiansborg, hvor et flertal nu vil kigge på reformen, der har ført til en stort fald i tildelingen af førtidspensioner i Danmark.

- Folk, der er nedslidte og slet ikke har nogen mulighed for at arbejde, de skal jo have mulighed for at få en førtidspension. Alt andet kan vi ikke være bekendt, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til TV 2.

- Vi har set eksempler på, at der er nogen, der ikke har nogen arbejdsevne overhovedet. Og der giver det jo ikke mening at sende dem i et langt ressourceforløb, siger Troels Lund Poulsen, der vil gøre det muligt at tildele en førtidspension med det samme.