Kontanthjælpsmodtagere raser over Løkkes bil-finte: "Bekymret og bange"

Kontanthjælpsmodtagere er stærkt utilfredse med, at de skal være med til at betale for, at andre kan få billigere biler.
Eckhard Krausen og Pia Hansen.
Eckhard Krausen og Pia Hansen. Foto: Privat

Det er en hån mod de fattigste borgere, når regeringen og Dansk Folkeparti delvist vælger at finansiere billigere biler med kontanthjælpsloftet.

Det mener Eckhard Krausen og Pia Hansen fra henholdsvis København og Herfølge. De er begge kontanthjælpsmodtagere og har i en årrække været uden for arbejdsmarkedet.

De ved begge, hvad det vil sige at være ramt af kontanthjælpsloftet, og for dem begge gælder, at hver en mønt skal vendes for at få mad på bordet. 

Skaber endnu større kløft i samfundet

- Det er lige til at kaste op over, men hvad kunne man også forvente sig af en liberal regering, og det bliver sikkert det samme med en socialdemokratisk. Det er simpelthen en hån mod os langtidsledige, og det er kun med til at skabe en endnu større kløft mellem de rige og almindelige mennesker. Jeg er oprigtigt bange og bekymret for den udvikling, siger Eckhard Krausen til Avisen.dk.

Eckhard Krausen har tidligere været på sygedagpenge og er nu på kontanthjælp. Han ejer ingen bil og er vant til at tage den offentlige transport, når han skal fra A til B.

- Der er sikkert mange med biler, der bliver glade for det, men det hjælper bare ikke mig. Det er ufatteligt, at folk kan blive ved med at stemme på den regering, siger han i et toneleje, hvor man ikke er i tvivl om, hvor dybt hans holdninger stikker.

"Skruen uden ende"

Pia Hansen er helt enig. Hun har været på kontanthjælp i et par år og er pt. indlagt på en psykiatrisk afdeling, fordi hun har været gået ned med stress over sin desperate situation.

- Det er ikke fair. Det bør gøres på en anden måde, siger Pia Hansen og uddyber:

- Det er jo skruen uden ende, det de har gang i. Der burde være flere demonstrationer foran Christiansborg, og jeg kommer gerne, hvis der bliver arrangeret noget, siger hun.

Fredag blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om at omlægge bilafgifterne med 3,5 milliarder kroner fra 2017 til 2025. To milliarder af finansieringen bliver hentet direkte fra kontanthjælpsloftet, viser tallene fra aftaleteksten.

Avisen.dk har tidligere fortalt om Eckhard Krausens og Pia Hansens kamp med kontanthjælpsloftet. Læs historierne her og her

Eller tag del i debatten på Facebook:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.