VELSIGNET I KRIG

Forsvarsminister forsvarer feltpræsterne

Selvom kirkeministeren har kritiseret de danske feltpræster, siger forsvarsminister Nick Hækkerup nu, at feltpræsterne må gøre, som de vil.
Her er feltpræst Victor Greve i gang med at velsigne en dansk deling inden en mission.
Her er feltpræst Victor Greve i gang med at velsigne en dansk deling inden en mission.

"Om præsterne laver piruetter, klasker folk på skulderen, trykker dem i hånden eller laver V-tegn, vil jeg ikke blande mig i, hvis det giver soldaterne tryghed."

Sådan lyder udmeldingen fra forsvarsminister Nick Hækkerup (S) i dag ifølge Jyllandsposten, efter de sidste dages debat om danske feltpræsters ageren i Afghanistan.

Dermed taler han stik imod sin ministerkollega, kirkeminister Manu Sareen (R), der mandag overfor Avisen.dk udtrykte bekymring.

"Det er problematisk, hvis feltpræsten går ind og bliver krigerisk i sin velsignelse," sagde han dengang til Avisen.dk.

Feltpræster velsigner før kamp

Nick Hækkerup mener altså ikke, at det er et problem, at danske feltpræster velsigner soldaterne lige inden, de går i kamp.

En video på Youtube har ellers vakt forargelse i det kirkelige samfund og altså hos kirkeministeren, fordi den viser en feltpræst, der velsigner soldater i kampvogne, hvorefter han viser sejrstegnet med fingrene og slår sig to gange på brystet.

Overfor Jyllandsposten udtrykker SF's forsvarsordfører, Holger K Nielsen, også uenighed med forsvarsministeren.

"Jeg synes, at den del er meget upassende. Der er jeg helt enig med de biskopper, der har været meSet kritiske," siger han til avisen.

Kilde: Jyllands-Posten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.