Danmarksmester i integration: Se hvor god din kommune er til at få flygtninge i job
(Foto: Foto: Avisen.dk)
Er din kommune danmarksmester til at få flygtninge i arbejde, eller modtager størstedelen af flygtninge i din kommune offentlig forsørgelse? Få svaret på danmarkskortet i artiklen.

Der er enorm forskel på, hvor gode kommunerne er til at få flygtninge og familiesammenførte i arbejde.

Nogle kommuner får 18 procent i job, mens andre kommer helt op på 62 procent. Gennemsnittet på landsplan er 38 procent for de 6.922 flygtninge og familiesammenførte, der ankom til Danmark i den målte periode. Det viser nye tal fra Integrations- og udlændingeministeriet, som du kan gå på opdagelse i i det interaktive kort.

Der er også stor forskel på, hvor mange mandlige og kvindelige familiesammenførte, der er i job i kommunerne. På landsbasis er 47 procent af mændene i job ifølge den nye opgørelse, mens tallet for kvinderne er på blot 15 procent. Tallene omfatter både støttet og ustøttet beskæftigelse.

Nogle kommuner har dog modtaget under ti flygtninge i den målte periode, mens andre har modtaget 239. 

En rivende udvikling

Da flygtninge begyndte at ankomme til Danmark fra 2014, skete der også et paradigmeskift i dansk integrationspolitik, hvor der kom et skærpet fokus på at få flygtninge i arbejde og gerne hurtigt.

Det at få flygtninge i job blev en hjørnesten i dansk integrationspolitik, som integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg (V) formulerede det tidligere i år:

- Det er helt afgørende, at flygtninge kommer ud i samfundet og bliver en del af en dansk arbejdsplads, så de kan lære dansk, og så de kan lære danske normer og værdier at kende.

Og man startede nærmest fra nul. I 2015 var 12 procent af flygtninge og familiesammenførte i job efter tre år i Danmark ifølge Beskæftigelsesministeriet. Det tal steg i 2017 til 30 procent, hvilket beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) dengang udtrykte begejstring for:

- Selv om det er fra et lavt udgangspunkt, så er det jo en helt vanvittig og voldsom udvikling, vi ser på kort tid, sagde han.

Nu viser en ny opgørelse fra Udlændinge og Integrationsministeriet, at 38 procent er kommet i job, og dermed nærmer vi os med stormskridt den målsætning, regeringen har meldt ud, om, at halvdelen af alle flygtninge og familiesammenførte skal være i arbejde efter tre år i Danmark.

via Listen To News