Ældre lyver sig til ældrecheck

En ulovlig metode breder sig blandt ældre, der hæver deres penge for at fremstå fattige nok til at modtage ældrechecken.
Ældrechecken er indført som en ekstra hjælp til de fattigste ældre, men nu viser det sig, at endnu flere får glæde af den økonomiske bonus.
Ældrechecken er indført som en ekstra hjælp til de fattigste ældre, men nu viser det sig, at endnu flere får glæde af den økonomiske bonus. Foto: Colourbox

Ved at tage deres formue ud af banken og gemme den i en bankboks eller i hovedpuden, lyver flere ældre sig til at fremstå så fattige, at de uberettiget modtager ældrechecken.

En check der er indført som en ekstra hjælp til landets fattigste ældre. Det skriver Jyllands-Posten, der har talt med flere kontrolgrupper rundt om i kommunerne.

Her lyder det, at flere ældre snyder sig til at få glæde af den økonomiske bonus, som de ellers kun er berettiget til, hvis de ligger inde med en formue på mindre end 75.000 kroner i likvide midler.

"Jeg tror, at det er almindelig kendt, at det foregår i vid udstrækning," siger Ole Seidling, kontrolchef i Høje-Taastrup Kommune til avisen om omfanget af fuskeriet.

En vurdering, som leder af kontrolgruppen i Ishøj Kommune Susanne Damsgaard er på linje.

"Det sker, ingen tvivl om det. Når vi spørger, hvorfor pengene er væk, hører vi tit, at pengene er gået til børnene, eller at de skal på en rejse meget langt væk," siger hun og tilføjer:

"De kommende ældre vil være meget mere bevidste om, hvad de kan få og meget dygtigere til at jonglere med pengene, så vi skal nok mere op på dupperne," siger Susanne Damsgaard.

Rådgiverne i Ældre Sagen behandler årligt cirka 400-500 opkald med spørgsmål om beløbsgrænsen.

"De vil alle sammen ned under disse 75.500 kr," forklarer rådgiver Jens Carl Jørgensen, der er forhenværende dommer og altid fraråder at skjule kontanter.

"Jeg fortæller dem, at det løsningsforslag, de kommer med, vil betyde, at tremmerne venter forude," siger han.

Kilde: Jyllands-Posten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.