Lotte Heise hylder sosu’er: De får ikke den respekt, de fortjener

Sosu’er skal behandles med respekt, have en højere løn og en medalje for deres indsats, mener Lotte Heise. Det sidste fik hun lov til at uddele til fem udvalgte sosu’er i dag på Københavns Rådhus.
Lotte Heise er imponeret over alle landets seje sosu'er.
Lotte Heise er imponeret over alle landets seje sosu'er. Foto: Agnes Andersen

Lotte Heise er dybt imponeret over den arbejdsindsats, landets sosu’er leverer hver eneste dag året rundt.

- De er simpelthen så ekstremt kompetente. Jeg passede min mor hjemme i tre og et halvt år og havde i den forbindelse sosu’er blæsende ud og ind ad mit hjem hele tiden, så jeg ved, hvad de laver og har stort respekt for, hvor hårdt et arbejde de har, siger foredragsholder og skuespiller Lotte Heise.

I dag fik hun lov til at hylde dem på Københavns Rådhus til et stort arrangement i forbindelse med de Danske SOSU-skolers 25-års jubilæum. Fem særligt udvalgte sosu-hjælpere og sosu-assistenter fik et fysisk bevis i form af medalje på, at der i den grad bliver sat pris på deres arbejde.

- Det er fantastisk at være med til at hylde sådan nogle seje og dygtige kvinder. De må være født med et ekstra positivt gen, for med så hårdt et arbejde og så dårlig en løn, er det ufatteligt at de møder op med et smil på læben hver dag, siger Lotte Heise.

De bliver ved og ved

Hun mener - og har ment i mange år - at sosu’er slet ikke får den anerkendelse og respekt, som de burde.

- Det er kun fordi, vi er så heldige at have en så stærk hær af seje og dygtige kvinder, at det hele fortsat kan løbe rundt. Jeg er virkelig imponeret over, at de bliver ved og ved, selvom man fra kommuner og stats side af gør, hvad man kan, for at gøre hverdagen endnu sværere for dem og for eksempel sætter minuttal på, hvor meget et toiletbesøg må vare. Det er jo absurd, siger Lotte Heise.

Derfor er hun glad for at være med til at vise landets sosu’er den respekt, som de fortjener.

- Det er dejligt at kunne hylde de her kvinder med en medalje for deres indsats. Når man læser i avisen, at en eller anden flådekaptajn har fået en medalje, for at stå på et fucking fedt skib hele livet, undrer man sig da over, at han skal hyldes, mens sosu’en ikke får en skid, siger Lotte Heise.

De fem heldige medaljemodtagere er udvalgt i et samarbejde mellem det faglige udvalg for pædagogisk assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen (PASS) og Danske SOSU-skoler.  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.