Sarah Mahfoud: Jeg elsker mit arbejde som sosu
(Foto: Foto: Scanpix/Foto: Marie Hein Plum)
Selvom Sarah Mahfoud er kendt som bokser og populær Vild med dans-darling, så har hun et helt andet liv ved siden af. "Jeg møder ind 6.30 for at give medicin og lave morgenmad til de ældre, jeg passer", fortæller hun.

Det er onsdag formiddag, og 27-årige Sarah Mahfoud har for længst trukket i arbejdstøjet. Ikke det med pallietter og høje hæle, som hun trækker i hver fredag før Vild med dans, men derimod det hvide sosu-assistenttøj, hun har på alle ugens andre dage.

- Det er virkelig noget af en kontrast. Men jeg elsker mit arbejde som hjemmehjælper. Det giver mig livsglæde at hjælpe andre mennesker og gøre dem glade, fortæller Sarah Mahfoud. 

Sarah Mahfoud i dansetøjet: Foto: Scanpix

Og at hun så samtidig har fået muligheden for at være med i den store tv-succes Vild med dans, hvor stjerner og professionelle dansere underholder danskerne med standarddans hver fredag, er bare kirsebæret på toppen.

- Det har altid været min største drøm at være med i Vild med dans. Så da jeg blev ringet op og spurgt, om jeg ville være med, sagde jeg med det samme ja, fortæller Sarah Mahfoud, der fredag igen imponerede dommerne i tv-programmet.

Fra hjemmeplejen til dansetræning

Men for Sarah Mahfoud er det på et hængende hår, at hverdagen kan hænge sammen. Hun møder ind hver morgen klokken 6.30, hvor hun tager hen til de første ældre mennesker, der skal have insulin og hjælp til at komme ud af sengen.

Når hun har klaret opgaverne som hjemmehjælper, skifter hun klokken 14 om til træningstøj og tager til Østerbro. Her mødes hun med sin dansepartner Morten Kjeldgaard og danser i tre timer. Hver dag. 

- Jeg arbejder som normalt. Bortset fra fredag, hvor vi skal filme Vild med dans. Så jeg har rigtig travlt, siger Sarah Mahfoud.

Sving i hofterne

Men heldigvis er den hårde disciplin ikke noget nyt for hende. Sarah Mahfoud har bokset i 12 år og er både dansk og nordisk mester. Så hun er vandt til at træne hver dag efter arbejde.

Denne gang er det bare nogle lidt andre muskler, der skal i gang.

- Det er så hårdt for hofterne med de her latinske danse. Og så er jeg heller ikke vant til at have så mange nerver på, som jeg har nu, fortæller hun.

Som sosu skal man slukke brænde hele tiden

Det var boksningen, der bragte Sarah ind i Vild med dans. Men hendes identitet som sosu er alligevel den, der fylder mest i hendes normale liv. 

Sarah Mahfoud med nogle af de borgere, hun passer i jobbet som hjemmehjælper. Foto: Marie Hein Plum

Hun blev færdig med uddannelsen som sosu-assistent for et år siden og har siden da arbejdet i hjemmeplejen i Hørsholm Kommune. Og selvom hun er glad for sin arbejdsplads, kan hun godt mærke, at det er et fag under pres.

- Nogle gange føler jeg, at vi kun slukker brande. Vi har allesammen utrolig travlt og når ikke at lave forebyggende arbejde. Vi når kun den mest nødvendige pleje og omsorg. Det går ud over de ældre, som vi har ansvaret for, og det er virkelig synd, fortæller Sarah Mahfoud.

De ældre er Sarahs største fans

Arbejdet med både brandslukning og dansetræning bliver heldigvis lettet af, at alle på arbejdet støtter hende i dansen og synes, det er spændende at følge med. 

- Mine kollegaer bakker mig så meget op i Vild med dans. Og alle de ældre mennesker, jeg passer, følger med hver fredag, og de får også alle deres venner til at stemme. Det er så dejligt, siger hun.

via Listen To News