Blogger-Johnny: Legaliser cannabis og narko
"Vi skal have en fuld legalisering af cannabis og narkotika omgående," skriver bloggeren Johnny Larsen.

Af Johnny Larsen
SE ALLE BLOGINDLÆG

REGERINGEN HAR tilladt en forsøgsordning med medicinsk cannabis, hvor alvorligt syge skal have lov til at bruge medicinalgiganternes version af cannabis.

Så langt så godt, kunne man mene. Men det er faktisk overhovedet ikke godt.

Alt, alt, alt for mange kilometer væk går min gamle far rundt med lungekræft, så vidt vi ved er den bekæmpet, og kun smerterne er tilbage. Han bruger cannabisolie til at dæmpe smerterne, og har valgt den form uden rusmiddel, som det er muligt at lave hjemme i køkkenet. Det hjælper ham til en hverdag uden alt for mange smerter. Derfor er denne mand på 87 kriminel.

Den ene af mine søstre, der bor lige så langt væk, har lige tilbragt over en måned på hospitalet og ligget i koma og været under observation af sygeplejersker med vagt ved siden af sengen. Min søsters smerter var så voldsomme, at de forhindrede hende i at trække vejret, og jeg har været alvorligt bange for, at der var tale om kræft.

På hospitalet har hun selvfølgelig fået morfin for at holde smerterne fra livet, men ingen tilbød hende cannabis, fordi det er ulovligt. Og her bliver vanviddet tydeligt.

MORFIN ER legalt for læger og hospitaler at anvende i smertebekæmpelse og en meget nær veninde, der levede i ufattelige smerter på grund af kræft i stort set hele kroppen, døde i en morfinrus. Hun blev ikke tilbudt cannabis, fordi det er ulovligt.

Den britiske professor David Nutt lavede for få år siden en undersøgelse af rusmidler og deres skadevirkninger på brugeren og omgivelserne. Det gav et meget interessant billede af, hvad det er forskellige rusmidler og dopingstof gør ved folk og deres omgivelser. Ikke mindst fordi de mennesker, som forbyder os at bruge cannabis højt og tydeligt bruger alkohol. I Nutts meget grundige undersøgelse offentliggjort i The Lancet har alkohol en samlet skadescore på 72 (den højeste overhovedet) og cannabis er nede på 23.

Det fører mig så frem til, hvorfor en forsøgsperiode er sat i værk. Det er fordi, der er et mærkbart pres nedefra, og det har fået politikerne til at reagere. Desværre er det vanen tro tæt forbundet med at give rige venner endnu en indtægt på noget, som enhver kan fremstille selv. Altså regeringen hjælper medicingiganterne til at skaffe et legalt monopol på noget, som du og jeg kan have stående i en urtepotte i vindueskarmen.

For de smerte- og sygdomsramte betyder det, at en pille koster omkring 100 kroner. Nogle skal bruge mere end en pille om dagen. Det uacceptable her er dog, at nogen overhovedet skal have statsmonopol på fremstilling og salg af noget, det koster 0 kroner selv at fremstille.

HVORFOR SÅ bevare forbuddet, og hvorfor stadig lade som om det er farligt at frigive? Der desværre kun to sandsynlige forklaringer: Korruption eller manglende begavelse.

Manglende begavelse er den hurtige og mest uskyldige forklaring, men den mest usandsynlige, fordi det er meget svært at skide eller tygge med så lav en intelligens. Korruption i mere eller mindre direkte form er den mere sandsynlige, fordi politikere dokumenterbart er meget glade for mennesker, der giver store donationer til kandidater eller partier.

Al fornuft taler for at legalisere både cannabis og narkotika, og al erfaring fra de steder, hvor det allerede sker, taler for det samme. Jeg kan sagtens høre ramaskriget: ”DET ER FAAAAARLIGT”, men nej, det er IKKE farligt. Cannabis og narkotika kan skade brugeren, ingen tvivl om det, det er også dokumenteret. Dog skader det ikke så meget og så omfattende og så voldsomt som alkohol, der er en del af festbordet og står frit tilgængeligt på enhver tankstation!

Forbuddet og kriminaliseringen af brugerne tjener nogle meget få og enkle formål: De som er blevet millionærer på at handle gennem 60 år, skal ikke miste deres indtægt. Gangsterne med rygmærker er bare en del af problemet. Der må og skal være veletablerede firmaer/rigmænd, som leger med. De skal bruges til hvidvaskning, ellers er det for nemt at afsløre gangsterne. Sådan har det altid været: Nogle vasker sorte penge hvide, og de eneste, der kan det, er folk med penge nok. Folk med penge nok er regeringens og oppositionens bedste venner, med få undtagelser.

Altså har vi fortsat og mod al sund fornuft, mod al erfaring, mod al forskning stadig et forbud mod cannabis og narko - ikke på grund af, at det er farligt, men på grund af, at nogen beskytter gangsternes økonomiske interesser.

VI SKAL have en fuld legalisering af cannabis og narkotika omgående. Først og fremmest for at hjælpe de syge, men også for at begrænse gangsternes magt.

Sidegevinsten er, at vi får funktionsdygtige narkomaner, som ikke stjæler, ikke kræver ekstra pleje og udrykninger, ikke ligger samfundet til last og ikke spreder sygdomme. Narkomaner behøver heller ikke længere sælge sex for at få stofferne.

Og så er der nogle af os som sikkert vil nyde at sidde på plejehjemmet i en lille rus, mens vi lytter til Cream i vores trådløse hørebøffer og slapper helt af, mens livet lige så stille skruer ned for det hele.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Johnny Larsen

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt. Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.   Følg Johnny Larsen på Twitter

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.