Zornig skælder ud på Thorning: Hvad forestiller hun sig?
Med sit ordvalg i nytårstalen antager Helle Thorning-Schmidt (S), at flygtningen og indvandrere egentlig helst vil undgå at arbejde, mener Lisbeth Zornig Andersen. Hun mener statsministeren taler til den indre svinehund. Scapnix/arkiv: Claus Bech
Statsministeren taler til den indre svinehund i sin nytårstale, mener Lisbeth Zornig Andersen.

Statsministeren benyttede nytårstalen til at markere, at hun vil stille krav til flygtninge og indvandrere. De skal ud på arbejdsmarkedet.

-Hvis du kommer til Danmark, skal du selvfølgelig arbejde. Du skal bruge det, du kan. Du skal lære sproget og ud blandt danske kolleger. Du skal opleve, hvordan vi gør tingene her i landet, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Men statsministerens ordvalg er nedladende og "slet ikke i orden." Det mener stifter af Huset Zornig og udsatte børns fortaler, Lisbeth Zornig Andersen. På Facebook skriver hun:

"Helle Thorning-Schmidt taler ikke til kommende flygtninge her. Men til den indre svinehund i danskerne, der skal til stemmeurnerne om et øjeblik. Hvad forestiller hun sig egentlig? At flygtninge søger lande, hvor man ikke skal arbejde? Hvad er det for en tænkning om mennesker? De mennesker, der flygter hertil, er vant til at tage fra og forsørge sig selv. De skal ikke fortælles, at "de selvfølgelig skal arbejde". De skal præsenteres for jobs," skriver Lisbeth Zornig Andersen.

LÆS OGSÅ: Dennis K. før Thornings tale: Drop det forvrøvlede sludder

Statsministeren sagde i sin nyårstale, at hun vil stramme op over for flygtninge og indvandrere på kontanthjælp. De skal arbejde mere for deres ydelse, lød det.

Men med sit ordvalg går statsminiseren ud fra, at  flygtninge og indvandrere helst vil undgå at arbejde og skal skubbes i gang. Og det er en fejlslutning, mener Zornig.

Hun peger på, at Helle Thorning-Schmidt i stedet burde bruge sit krudt på arbejdsgiverne:

"Kære Helle. Brug din energi på at skaffe arbejdspladser, hvor mennesker med brun hud og ringe danskkundskaber er i orden. Så vil du formodentlig møde topmotiverede mennesker, der ved hvad det vil sige at stå op tidligt og slide hårdt," skriver Lisbeth Zornig Andersen.