VORES VALG

Valgdebatten på TV 2 får lammende hård kritik

'Cirkusstemning', 'Uforståeligt' og 'Pinligt'. Kritikken hagler ned over TV 2 efter valgdebat i nye rammer.
Jes Dorph og TV2 redefinerede torsdag aften begrebet 'debat'. Seerne var dog ikke vilde med det nye format.
Jes Dorph og TV2 redefinerede torsdag aften begrebet 'debat'. Seerne var dog ikke vilde med det nye format. Foto: Miklos Szabo/TV 2

Valgdebatten nåede ifølge seerne et nyt lavpunkt, da valgmødet 'Kampen om din stemme', blev sendt på TV 2 i går.

Twitter og Facebook flød over af vrede kommentarer på tv-stationens nye, sportslige format, hvor debattørerne skulle udkæmpe en slags debat-håndboldkamp mellem rød og blå blok.

Det hele foregik i Silkeborghallerne, hvor publikum til tider var næsten hysteriske, og debatleder Jes Dorph havde et rungende båt-horn, som blev brugt, hvis de politiske budskaber var for lange.

Men midt i virvaret druknede den politiske essens, mente mange af de seere, som fulgte debatten på TV 2's Facebook-side.

"Den dårligste og pinligste debat i lang tid. Håber redaktionelt det giver tømmermænd og fremover en debat på værdig vis overfor seerne," skrev eksempelvis brugeren Søren Christensen.

Anders Budde Christensen, er helt enig.

"Skandaløst program igår. En tragedie for ikke bare seriøs debat, men bare debat. Politik er ikke en sport. Skam jer, TV2," revser Facebook-brugeren.

Programmet havde "cirkusstemning" sagde medieforsker ved RUC, Michael Bruun Andersen, efterfølgende til Berlingske.

"Det bliver en kamp på smarte, hurtige og humoristiske bemærkninger. Og publikum og seerne for den sags skyld får vanskeligere ved at skelne, hvad der er skæg, og hvad der er snot."

På TV 2 kan man imidlertid ikke forstå kritikken. TV 2 Nyhedernes eventchef, Ulla Pors, syntes programmet havde masser af substans.

"Det her er et forsøg på at lave det for en anden gruppe vælgere og få en anden gruppe vælgere op af sofaen," siger hun til Berlingske.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.