Udlandet enig med Støjberg: Vil også have "smykkelov"
Integrationsminister Inger Støjberg (V) har fået meget kritik for den såkaldte "smykkelov", som nu er vedtaget.  Foto: Scanpix arkiv
Flertallet af borgerne i en række europæiske lande er for en lovgivning lignende den danske "smykkelov."

Flertallet af borgerne i en række europæiske lande er for en lovgivning lignende den danske, hvor flygtninge afleverer deres værdier som betaling for deres ophold, mens deres asylsag behandles.

Det viser YouGovs Eurotrack-undersøgelse foretaget for metroxpress.

- Det overraskende er, at der i fleste andre lande er mere opbakning til lovgivningen end i Danmark. Kun i Norge var der mindre opbakning, forklarer Lars Gylling fra analyseinstituttet YouGov til metroxpress.

Det er blandt andet borgerne i Finland, Tyskland og Storbritannien, der er meget for en lignende lovgivning i deres respektive lande. 62 procent af tyskerne er for eksempel for, mens det faktisk kun er 38 procent af danskerne.

Og selv om et spinkelt flertal af danskerne ifølge undersøgelsen faktisk er imod lovgivningen, så er det Danmark, der de seneste uger har skabt overskrifter i aviser verden over.

- Annoncerne, frikadellesagen og smykkelovgivningen: Det er den samlede fortælling, der er med til at lave et mønster. Nu er spørgsmålet, om det er en lille 'shitstorm', som driver over hurtigt - eller fortællingen sætter varige spor, siger Mads Mordhorst, lektor, ph.d. ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS, til metroxpress.

Hvis episoderne kommer til at skabe et dårligt omdømme for Danmark, kan det svække os både økonomisk og politisk, forklarer Mads Mordhorst til metroxpress.

- Et godt image er vigtigt for at opnå magt ude i verden. Jeg frygter, at fortællingen om Danmark som et lukket og fremmedfjendsk land på sigt kommer til at betyde mere for Danmark end karikatur-krisen har gjort.