Socialrådgiver efter boom i underretninger: De er for upræcise
Foto: Scanpix
Mange af de underretninger, vi modtager er meget upræcise og ikke særligt klare på, hvad bekymringen går på fra pædagogen, skolelæreren eller sundhedsplejersken, lyder det fra formanden for de nordjyske socialrådgivere, Mads Bilstrup.

Kommunerne modtager flere og flere underretninger om børn, der angiveligt mistrives.

Hjørring Kommune modtog f.eks knap 1400 underretninger i fjor - en fjerdedel flere end året før.

Formanden for de nordjyske socialrådgivere, Mads Bilstrup, advarer om, at socialrådgiverne ikke kan følge med og efterlyser færre, men bedre underretninger.

- Mange af de underretninger, vi modtager er meget upræcise og ikke særligt klare på, hvad bekymringen går på fra pædagogen, skolelæreren eller sundhedsplejersken, siger Mads Bilstrup til DR Nordjylland.

I Hjørring tager formanden for børneudvalget, Kasper Maarup Andersen, de stigende antal underretninger som et tegn på, at flere nu ved, at de har pligt til at indberette mulig omsorgssvigt.

Han forudser endnu flere indberetninger i år - et tal, som måske, måske ikke, kan bringes ned ved at appellere til en bedre kvalitet.

- Der hvor vi kan gøre det mere kvalificeret er for det kommunale, statslige eller regionale enheder, men det samme kan vi ikke gøre for borgerne i deres henvendelser.

Socialrådgivernes formand Mads Bilstrup, mener at man bør skele til den løsning, man har fundet i Brønderslev Kommune. Her mødes socialrådgivere med lærere, pædagoger og sundhedsplejersker for at drøfte bekymringer over deres børn.

- Og på den baggrund kan vi iværksætte en meget tidlig indsats, inden det eventuelt udvikler sig til en underretning.

via Listen To News