Tillidsmand raser: Danish Crown-chef truede os

- Han går altså ind og truer medarbejderne - også de mennesker, der intet har med den her arbejdsnedlæggelse at gøre. Det er en fuldstændig forfærdelig ledelsesstil, siger Klaus Olesen. (Foto: Colourbox)

Tillidsmand på Danish Crown-fabrikken i Horsens, Klaus Olesen, anklager fabrikschef for "fuldstændig forfærdelig ledelsesstil."

I fredags nedlagde medarbejderne på Danish Crown i Horsens arbejdet i frustration over nye strammere akkorder.

- Medarbejderne skulle skære betydeligt mere for at opretholde samme løn. De mener ikke, det kan lade sig gøre for dem at holde akkorden og nå at skære så meget, og derfor er der den her arbejdsnedlæggelse i to afdelinger, siger Klaus Olesen.

Medarbejderne mener, at den nye skærpede akkord, vil betyde, at de går mellem 10 og 20 kroner ned i løn pr. time.

- År for år bliver medarbejderne presset mere og mere. Vi har positivt bidraget med mellem 700.000 og 800.000 millioner om året igennem fire år til den her virksomhed i form af stramninger af akkorder og så videre. Man vil åbenbart gerne vinde verdensmesterskabet i dårlige arbejdsforhold, siger Klaus Olesen, der fortæller at der jævnligt er arbejdsnedlæggelser på grund af de skærpede akkorder.

LÆS OGSÅ: Milliardoverskud: Danish Crown beskyldes for klynk

- Så bliver man sur og går hjem, og så går man på arbejde igen næste dag.

Ledelsen har dog ikke brudt nogle regler, understreger Klaus Olesen. Men denne gang kommer der verbale trusler i en kategori, man ikke har oplevet før:

Truer medarbejdere

Ifølge Klaus Olesen kommer fabrikschefen i Horsens, Per Laursen, med en meddelelse til medarbejderne efter at have talt med den administrerende direktør i Danish Crown, Kjeld Johannessen.

- Han siger: Jeg har fået at vide af Kjeld Johannessen, at hvis der er en ulovlig arbejdsnedlæggelse, så vil der fremover blive kørt flere grise til slagtning i Essen i Tyskland, så der bliver færre svin i Horsens, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Danish Crown fyrer 150 slagteriarbejdere

Klaus Olesen siger, at det ville betyde en reduktion i medarbejderstaben på minimum 100 mand.

- Han går altså ind og truer medarbejderne - også de mennesker, der intet har med den her arbejdsnedlæggelse at gøre. Det er en fuldstændig forfærdelig ledelsesstil. En ting er at skille sig af med dem, der ikke vil samarbejde, men at risikere at folk, der ikke har noget at gøre med den situation, der udspiller sig i den anden ende af slagteriet, det er uhørt, siger Klaus Olesen.

"Så sørgeligt"

- Jeg har aldrig oplevet det her før, og jeg er meget meget ked af det. Jeg mener, det er misbrug af ledelsesretten.

Han frygter, at det bliver ledelsesstilen fremover at true folk med at fjerne arbejdspladser.

LÆS OGSÅ: Politisk krav: Nu skal Danish Crown levere arbejdspladser

- Det er så sørgeligt. Det er fuldstændig ødelæggende for et fremtidigt samarbejde. Det her er en krigserklæring mod fagforbund, tillidsrepræsentanter og medarbejdere. Jeg kan kun tolke det som, at han ønsker, at vi nærmer os tyske løntilstande. Vi oplever en total ligegyldighed over for medarbejderne, siger Klaus Olesen.

Afviser kritik

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Per Laursen, men til Jyllands-Posten siger pressechef i Danish Crown, Jens Hansen, at han ikke mener, at nogen medarbejdere er blevet truet på slagteriet i Horsens. Han vil gerne understrege, at den nye akkordordning er blevet lavet efter reglerne, og det derfor var en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Jens Hansen erkender, at fabrikschefen, Per Laursen, fortalte, at de medarbejdere, som nedlagde arbejdet, blev betragtet som fritstillede.

Han afviser også, at det skulle være Kjeld Johannessen, der havde sagt, at der fremover ville blive kørt svin til Tyskland.

- Kjeld Johannesen har ikke sagt noget til Per Laursen. Per Laursen har selv gjort det klart, at man ville flytte noget af produktionen til Tyskland, hvis de ansatte nedlagde arbejdet. Det er noget, som vi aldrig har gjort før, men i en situationen, hvor vi er så meget bagud, kunne det blive en nødvendighed, siger han til Jyllands-Posten.