“Uforskammet”: Danish Crown flytter Carstens job til England
Der er udbredt fyringsfrygt blandt fødevaremedarbejdere. Forleden annoncerede Danish Crown, at 113 medarbejdere i Faaborg nu får fyresedlen i forbindelse med at deres job flytter til Bugle i England. (Foto: Morten Stricker / Scanpix arkiv)
Knap hver fjerde fødevarearbejder har oplevet, at miste jobbet, fordi produktionen er flyttet til udlandet. Carsten Sahl Rasmussen har otte uger tilbage på slagteriet i Faaborg.

Mange fødevaremedarbejdere frygter med god grund at miste jobbet. De seneste ti år har omkring 8.000 slagteriarbejdere mistet jobbet i Danish Crown-koncernen, og næsten hver fjerde fødevarearbejder har mistet jobbet, fordi produktionen er flyttet til udlandet.

LÆS OGSÅ: Danish Crown får 50 mio for at flytte job til Storbritannien

Det viser en undersøgelse, Analyse Danmark har lavet for Fødevareforbundet NNF blandt medlemmerne.

Det skriver NNF på deres hjemmeside.

Lige efter påske fik 113 ansatte i Faaborg fyresedlen og besked om, at den produktion, aftenholdet står for, flytter til Bugle i England i juni. Her har Danish Crown-datterselskabet Tulip nemlig fået 20 millioner kroner i engelsk statsstøtte til at udvide produktionen. Godt for Bugle, skidt for Faaborg, hvor en masse mennesker nu mister jobbet.

Tænker ikke på menneskeskæbnerne

En af dem er 58-årige Carsten Sahl Rasmussen, der har været ansat hos Danish Crown siden 2001. Han er på aftenholdet som servicemand og har otte uger tilbage i sin stilling.

LÆS OGSÅ: Fyret for Facebook-snak: Får 200.000 i erstatning

-Det er uforskammet, at man ikke tænker på menneskeskæbnerne, når man er så stor en koncern med så mange dygtige medarbejdere, der knokler røven ud af bukserne for dem. Det er at tænke i kroner og ører uden at tænke på menneskene bag, siger han til NNF.

Skab job herhjemme i stedet

Formanden for NNF Ole Wehlast mener, Danish Crown svigter sit ansvar, når virksomheden flytter arbejdspladser ud af landet og han er, som mange slagteriarbejdere, bekymret for fortsat udflytning.

-Jeg forstår den frustration, som Carsten Sahl Rasmussen og hans kolleger i Danish Crown går rundt med. Jeg synes, Danish Crown burde bruge deres energi på at skabe arbejdspladser i Danmark, i stedet for at flytte dem til udlandet, siger Ole Wehlast til NNF.

Læs hele historien hos NNF


via Listen To News