Bare syv dage efter fyringer: Danish Crown-fabrik hyrer igen
- Vi får i øjeblikket leveret omkring 15.000 flere slagtesvin om ugen, end vi havde forventet, siger produktionsdirektør Søren F. Eriksen i en pressemeddelelse. Liselotte Sabroe/Scanpix
Danish Crown-fabrikken i Herning fyrede 25 medarbejdere for bare en uge siden. Nu hyrer fabrikkerne i Herning og Blans 75 medarbejdere.

På grund af travlhed ansætter Danish Crown i disse dage op mod 75 nye medarbejdere i afdelingerne i Herning og Blans.

- Vi får i øjeblikket leveret omkring 15.000 flere slagtesvin om ugen, end vi havde forventet, siger produktionsdirektør Søren F. Eriksen i en pressemeddelelse.

Ansættelserne kommer efter en lang periode, hvor slagterikoncernen har skåret ned på antallet af ansatte på grund af færre slagtesvin. Men der er også andre årsager til, at slagterierne har brug for flere medarbejdere.

LÆS OGSÅ: Danish Crown fyrer igen

- Samtidig har vi en pukkel af grise efter en jule- og nytårsperiode, hvor vi med fem fridage mistede en hel uges slagtning, så lige nu har vi virkelig brug for at kunne slagte flere svin, siger Søren F. Eriksen.

Manglende eksport til Rusland

Den pludselige stigning i antallet af slagtesvin skyldes ifølge Danish Crown formentlig, at den manglende eksport af svinekød fra Europa til Rusland har fået eksporten af danske smågrise til først og fremmest Tyskland til at dykke i de sidste måneder af 2014.

- Vi er lige nu omkring fire fulde slagtedage bagud, og det giver altså nogle af vores leverandører udfordringer. For grisene ude i staldene holder jo ikke op med at vokse, selv om de er meldt til slagtning.

Konfliktboom: “Ny type leder er ekstraordinært kold i røven”

- Heldigvis er vores ansatte ude på slagterierne i vidt omfang klar til at tage overarbejde, så vi forhåbentlig kan undgå problemer med overfyldte stalde, siger Søren F. Eriksen.

Usikker tendens

På nuværende tidspunkt er der ingen, der tør spå, om den manglende eksport af svinekød fra Europa til Rusland kan udløse et egentligt opsving i den danske produktion af slagtesvin.

Vurderet ud fra eksporten af smågrise i oktober og november peger pilen dog i retning af travlhed på de danske slagterier i de første måneder af 2015.

Men det er usikkert, om den nye tendens holder. Svineproducenterne får ifølge Danish Crown en meget lav afregning for grisene, og derfor er det langt fra sikkert, at det også vil være tilfældet, når sommeren begynder at nærme sig.

Fyrede 25 for en uge siden

For bare syv dage siden måtte 25 medarbejdere på fabrikken i Herning se sig om efter et nyt arbejde, da Herning Folkeblad kunne fortælle, at det ikke var lykkedes at forlænge en række svinekødskontrakter.

- Vi har færre kunder, end vi plejer at have.  Det er danske kunder, som har ønsket at prøve noget nyt, og det er primært gået ud over detailpakkeafdelingen, sagde Kurt Høj, fællestillidsmand på slagteriet i Herning, for en uge siden til Herning Folkeblad.

Men nu er der altså medarbejdere på vej til fabrikken igen.