Tillidsmand jubler: Nu kommer de stærke slagterpiger tilbage

- Det er da irriterende for os medarbejdere, men det er ikke noget, man kan forudse. Der har altid været en vis uro i branchen. Og samtidig lukker flere mindre anlæg, siger tillidsmand på fabrikken i Herning, Kurt Høj. (Foto: foto: Colourbox)

Nogle medarbejdere på Danish Crown i Herning kan snart præstere at være fyret og hyret af samme arbejdsgiver på syv dage.

På Danish Crown-fabrikken i Herning kan slagterimedarbejdere nu se frem til at sige goddag til de kollegaer, de sagde farvel til for blot en uge siden.
For da det ikke lykkedes ledelsen i Herning at forlænge en række svinekødskontrakter med detailhandelen, måtte man i sidste uge fyre 25 medarbejdere fra fabrikkens detailafdeling. Nu skal der så igen bruges folk til at klare den store mængde slagtesvin, der hober sig op i en anden afdeling på fabrikken i Herning.

75 nye medarbejdere strømmer således nu til fabrikkerne i Herning og Blans. Dermed kan nogle af de fyrede fra detailafdelingen – der mestendels var kvinder – igen se frem til at møde ind på fabrikken i Herning.  Det fortæller tillidsmand på fabrikken, Kurt Høj.

- Det er rigtig rart. Vi kan få nogle af de folk, som blev afskediget i en fyringsrunde for noget tid siden tilbage. Og så kan nogle af de stærkere piger, der blev fyret i sidste uge også blive tilbudt et arbejde igen.  Det er dog ikke alle der - rent fysisk - har de samme kompetencer, men nogle af pigerne kan vi godt bruge, siger Kurt Høj.

Eksport dykker

Den pludselige stigning i antallet af slagtesvin skyldes ifølge Danish Crown formentlig, at den manglende eksport af svinekød fra Europa til Rusland har fået eksporten af danske smågrise til først og fremmest Tyskland til at dykke i de sidste måneder af 2014.

Og da priserne på svin går op og ned hver uge, må slagteriarbejderne indstille sig på en tilværelse i fabrikkernes svingdør, mener Kurt Høj.

- Det er da irriterende for os medarbejdere, men det er ikke noget, man kan forudse. Der har altid været en vis uro i branchen. Og samtidig lukker flere mindre anlæg.

- Men når så en kunde vender tilbage, er det godt at have mulighed for at kunne samle op på gamle kollegaer igen, siger Kurt Høj.