Syrien fordømmer Hillary og USA
Syrere angreb i mandags den amerikanske ambassade. Nu er USA og Syrien på vej mod diplomatisk krise. Foto: Polfoto, (AP/Shukumaku Syrian News Website/POLFOTO/Arkiv) / POLFOTO
Det syriske regime er ved at miste legitimitet, siger Barack Obama. Syrien fordømmer på sin side udenrigsminister Hillary Clinton.

Retorikken mellem Syrien og USA trækker op til konflikt.

I går angreb Hillary Clinton i hårde vendinger præsident Bashar al-Assad, efter den amerikanske ambassade i landet blev overfaldet. Clinton sagde blandt andet, at al-Assad var ved at miste legitimitet som regeringsleder.

Syriens regering svarede i dag igen med en fordømmelse af Clinton, som blev anklaget for at "opildne" til en fortsættelse af den "interne krise."

Nu blander USA's præsident sig i konflikten. Barack Obama siger nu, i et interview med tv-stationen CBS, at al-Assad har "forspildt den ene mulighed efter den anden for at sætte ægte reformer på dagsordenen."

Obama anklager samtidig Bashar al-Assad for overgreb på civilbefolkningen.

"Det, vi har set fra det syriske regimes side, har været en uacceptabel brutalitet mod folket," siger han til CBS.

Den franske regering lægger også diplomatisk afstand til al-Assads regering. Den franske ambassade i Syrien blev overfaldet samtidig med den amerikanske.