Star Wars-ulykke: Producent sagsøges
Harrison Ford fik en klækkelig erstatning for arbejdsskaden, der sendte ham på operationsbordet. Foto: Richard Shotwell/RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP
Under indspilningerne til den seneste "Star Wars"-film brækkede Harrison Ford sit ben i en arbejdsskadeulykke.

Indspilningerne til den seneste "Star Wars"-film, "The Force Awakens", var ved at gå grueligt galt for Hollywood-veteranen Harrison Ford.

I rollen som Han Solo filmede den i dag 73-årige skuespiller en scene på kulissen for rumskibet Tusindårsfalken, men pludselig smækkede en tung hydraulisk dør i, da filmstjernen var på vej igennem dem.

Ford brækkede benet i sammenstødet og blev så medtaget, at optagelserne måtte udskydes i flere uger, fordi den aldrende actionhelt skulle opereres og efterfølgende genoptrænes.

Den Oscar-nominerede skuespiller fik en klækkelig sum i erstatning, men nu ser produktionsselskabet bag "Star Wars" ud til at skulle op med pengepungen igen.

De britiske arbejdsskademyndigheder, Britain's Health and Safety Executive (HSE), sagsøger nu Foodles Production Ltd. for overtrædelser af fire punkter på landets sundheds,- og sikkerhedsproducerer for arbejdspladser.

- Ved gældende lov skal arbejdsgivere foretage de nødvendige foranstaltninger for at beskytte sine ansatte - det gælder lige så meget på et filmset som på en fabrik, skriver HSE i en pressemeddelelse, som blandt andre CNN bringer.

- Vi har undersøgt sagen grundigt og har fundet tilstrækkelige beviser for at tage det hele vejen til retten, lyder det videre fra myndighederne.

Sagen afgøres den 12. maj ved retten i High Wycombe, Buckinghamshire, cirka to år efter ulykken, der skete i de britiske Pinewood Studios i Buckinghamshire i juni 2014.

Det er ikke oplyst, hvor meget arbejdsskademyndighederne sagsøger produktionsselskabet for, men den uhyre populære sci-fi-franchise slog i december rekorden for at være den film, der hurtigst har indtjent over en milliard dollar.

I øvrigt er optagelserne til den ottende film i sagaen om stjernekrigsuniverset netop gået i gang.

/ritzau/FOKUS