Skole dropper karakterer: Studerende har angst og stress
Studiemiljøet på CBS gør de studerende angst og stressede (Foto: Foto: Torben Christensen/Scanpix Ritzau/arkiv)
Mere udbredt stress og angst blandt de studerende på CBS fører til, at visse linjer afskaffer karakterer på de første par semestre.

En ny undervisningsmiljøbeskrivelse fra CBS (Copenhagen Business School) tegner et billede af stressede og angste studerende, der bliver drevet frem af en usund konkurrencekultur på universitetet. Det skriver Berlingske.

Den nye undervisningsmiljøbeskrivelse beskriver, at de studerende har svært ved at håndtere presset.

- Både studievejledningen og studiepræsterne oplever, at angst over de sidste år er blevet mere almen og mere ekstrem, står der i rapporten, som yderligere konkluderer:

- Frygten, og i yderste tilfælde angsten, er svær at håndtere for de studerende. De mangler en fornemmelse af, eller tro på, at der er et sted at lande, selv hvis man ikke når til tops, står der som en af konklusionerne.

Ifølge Jeppe Ask Tofteskov, præsident for CBS Students, bliver stenene til den mentalitet lagt allerede fra start af på universitetet med 20.000 studerende:

- Karakterkravene for at komme ind på CBS er relativt høje. Man kommer fra en kultur på gymnasierne, hvor man hele tiden skal have høje karakterer, siger han til Berlingske og uddyber:

- Det er specielt det første år, der bliver grundlagt en kultur, der præger de efterfølgende studieår, siger han.

Ifølge Berlingske arbejder CBS konkret på at komme konkurrencekulturen til livs ved helt at afskaffe karakterer de første par semestre på visse linjer. Det kommer til at være linjerne HA Psykologi og den nye uddannelse "Business Administration and Digital Management".

via Listen To News