Sexsag mod toppolitiker kan smuldre

Kvinden der anklager tidligere IMF-direktør Strauss-Kahn for voldtægt er blevet fanget i at lyve. Hun opfattes ikke længere som troværdig.
Dominique Strauss-Kahn var siden 2007 direktør for IMF. Han måtte trække sig tilbage på grund af voldtægtsanklager mod ham.
Dominique Strauss-Kahn var siden 2007 direktør for IMF. Han måtte trække sig tilbage på grund af voldtægtsanklager mod ham. Foto: Polfoto, AP, Shannon Stapleton

Voldtægtssagen mod den tidligere direktør for Den Internatyionale Valutafond, Dominique Strauss-Kahn har skabt meget mediebevågenhed over hele verden og tvang ham som bekendt til at gå af.

Nu oplyser politiet i New York, at de har fanget hovedvidnet, stuepigen, i en række løgne. De betragter hende derfor ikke længere som troværdig. Det oplyser AP.

"Anklagerne har alvorlige mistanke om hotelets stuepiges troværdighed og de er nu er i gang med at reducere prisen for kaution ned," udtale en mand tæt på sagen i går torsdag.

Personen vil ikke endnu uddybe mistanken, og hvad den går nærmere ud på.

Men en anden kilde udtaler til AP, at det ikke nødvendigvis er utroværdighed i forhold til voldtægtsanklagerne, men problematiske forhold omkring det formåede offers fortid, som kunne ændre hendes troværdighed i videnskranken."

Nyheden om arrestationen af Den Internatyionale Valutafonds daværende direktør 62-årige Strauss-Kahn for mistanke om voldtægt gik verden rundt - og fik endda Euroen og dermed den danske krone til at falde i værdi.

Kilde: Associated Press

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.