Dronning Margrethes skrig-gule frakke: 20 år gammel og lavet af voksdug

Selvom man er landets dronning, kan man stadig skille sig ud i knaldgult, blomstret tøj.
Dronning Margrethe er ikke bange for at skille sig ud med sin farverige påklædning.
Dronning Margrethe er ikke bange for at skille sig ud med sin farverige påklædning. Foto: Palle Peter Skov/scanpix

Når sommervejret halter, og regnen styrter ned, er der altid et lyspunkt. Så kan man nemlig nyde Dronning Margrethes farverige indslag i form af hendes ikoniske regnjakke.

Den har nemlig i de sidste tyve år svøbt landets regent i spraglede blomster og gult gummi, når den danske sommer har vist sig fra sin lunefulde side.

Senest skete det ved årets ringrideroptoget ved Gråsten slot.


Kronprinseparret med børn havde valgt en smule mere afdæmpet påklædning i anledning af dagens regnvejr. Foto: Palle Peter Skov/Scanpix.

20 år gammel engelsk voksdug

Ifølge chefredaktør for Billed-Bladet, Annemette Krakau, er der efterhånden nærmest tale om et klenodie i kongehuset. Dronning Margrethe lavede nemlig jakken ud af en voksdug, hun indkøbte fra England for mange år siden.

- Det er et helt unikt klædningsstykke, som er rigtig dronning Margrethe-agtigt. Hun har en kostumier og scenograf gemt i maven. Det er nærmest ligesom, at hun har tænkt over, at det er et klædningsstykke, som skal kunne noget, siger Annemette Krakau til TV 2. 


Tilbage i 1998 kunne man også spotte dronningen i den blomstrede kreation. Her på en vindblæst Grenen i selskab med prins Henrik. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv.

Især den knaldgule sydvest, hatten man måske bedst kender fra fiskere, får ros fra chefredaktøren.

- Hun synes, at hun skylder folket, at man kan se hende, når hun kommer ud, siger Annemette Krakau til TV 2.


Da den amerikanske uafhængighedsdag den 4. juli i 2002 druknede i regn, så dronning Margrethe endnu en gang sit snit til at kaste lidt farve over en ellers grå dag. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv.

Søster: Jeg ville aldrig kunne bruge den der voksdug-agtige frakke

Margrethes lillesøster, den tidligere dronning af Grækenland Anne-Marie, har tidligere kommenteret på den iøjnefaldende jakke.

- Hun er god til at have en masse farver, hvor jeg mere foretrækker douce. Jeg ville f.eks. aldrig kunne bruge den der voksdug-agtige, blomstrede regnfrakke, hun har, men den er sjov, og den passer lige til hende. Fordi hun er, som hun nu er. I øvrigt holder hun sig flot. Ser mægtig godt ud, synes jeg, sagde Anne-Marie til Billed-Bladet.

Uanset hvad Anne-Mette mener, kan vi nok se frem til mange flere år med den ikoniske frakke. Her luftes den på det årlige sommertogt tilbage i 2009. Foto: Keld Navntoft/Scanpix/arkiv.

Genbrugstøj eller ej, danskerne så gerne at visse medlemmer af kongefamilien fik færre penge mellem hænderne: Danskere til Prins Henrik: Din løn er alt for høj

Noget en gammel ven mener, er helt forrykt: Prins Henriks nære ven i glødende forsvar: Han knokler og fortjener sin løn  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.