Røde Kors smidt ud af Somalia
Der er stor hungersnød i Somalia, men nu bliver det værre, fordi Røde Kors smides på porten. Foto: Farah Abdi Warsameh
Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) har fået besked på at stoppe det humanitære arbejde i de sydlige provinser af al-Shabaab.

Den islamistiske oprørsgruppe al-Shabaab har smidt Røde Kors ud af de områder af Somalia, der er på militsens hænder.

Det er kulminationen på flere ugers konflikt mellem den militante gruppe og de nødhjælpsorganisationer, der arbejder i landet.

Det fortæller generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl.

"Der er beskyldninger mod Røde Kors for, at vi omvender folk til kristendom, og at vores mad ikke er i orden. Det er fuldstændig absurde beskyldninger," siger han til Newspaq.

Han understreger, at Røde Kors ikke har opgivet at forhandle sig frem til en løsning med al-Shabaab, der styrer især det sydlige Somalia, hvor hungernød og krig raser.

"Vi forhandler og snakker og forsøger at overbevise al-Shabaab om, at det eneste, de opnår ved ikke at give os de nødvendige sikkerhedsgarantier er, at deres egen befolkning kommer til at sulte," siger Anders Ladekarl.

Røde Kors har delt mad ud til over én million somaliere.

"Vi er igang med at dele anden omgang af forsyninger ud. Vi delte mad ud til 700.000 mennesker, da forhandlingerne om sikkerheden gik i hårdknude, men vi kæmper ufortrødent videre," siger Anders Ladekarl.

Han mener, at al-Shabaab reagerer, som de gør, fordi konkliften er blevet yderligere skærpet. Det skyldes, at Etiopien og Kenya er gået ind i konflikten og retter meget hårde angreb mod al-Shabaab-militsen.

via Listen To News