Renée Toft Simonsen: "Politikere er ikke meget andet end kreative bogholdere"
Foto: SCANPIX arkiv
Thomas Helmigs kendte hustru langer ud efter landets magthavere.

Renée Toft Simonsen uddeler i denne uge hug til vores politikere i sin klumme i kvindemagasinet Femina.

"Det går mere og mere op for mig, at politikere ikke er meget andet end kreative bogholdere uden specielt anlæg for tal – den lille detalje har de eksperter til," lyder det fra den berømte aarhusianske psykolog, model, forfatter og filmkvinde, der som bekendt er gift med sangeren Thomas Helmig.

Som Renée Toft Simonsen ser det, så drejer det sig for politikerne kun om én ting: Penge. Penge, der skal "deles, fordeles eller måske endda forfordeles." 

Og, mener hun, der går tit slagsmål i den: Skal pengene bruges på lækre fly eller på fattige ældre? 

Renée Toft Simonsen forstår slet ikke dét spil. Som hun skriver:

"Jeg forstår ikke, hvordan man kan købe lækre fly, mens ældre mennesker, der troligt har betalt skat i 60 år, ikke engang kan få et bad?"

Hun opfordrer sine læsere til at tænke på Danmark som én familie med én pose penge. For så giver det slet ingen mening. Som hun anfører, ville ingen mor eller far købe dyrt ind til sig selv, mens deres forældre gik for lud og koldt vand, og deres børn mistrivedes.

Derfor, skriver hun, kan hun næsten ikke holde ud at høre mere om, hvordan en "far" bare rager til sig i form af fede ministerpensioner efter realtivt få dage på posten.

Det er ikke første gang, Renée Toft Simonsen revser politikerne.

I december var hun inde på emnet i et interview med Århus Stiftstidende. Hun pegede på, at der er en stigende - og enorm - forskel på rig og fattig, og hun filosoferede over "ministre der tilgodeser deres egne familier, Lars Løkke der køber tøj og rejser på første klasse, på vores allesammens regning og Carl Holst, der skal have engelsktimer."

- Og så giver de flygtningene nogle telte i Thy. Har de slet ingen anstændighed, og har de slet ikke lært, hvad der er dit og mit? Man går ikke over i naboens have og samler nødder. Det ved de jo godt, men det er som om deres indre kompas er gået i stykker, sagde hun til Stiftstidende.