Minister til Renée Toft Simonsen: Vi er ikke politikere for lønnens skyld!
Renée Toft Simonsens blog-indlæg fik Karen Ellemann til at reagere.  Foto: SCANPIX arkiv
Karen Ellemann svarer på kritik.

Vores lands politikere er ikke meget andet end kreative bogholdere uden specielt anlæg for tal.

Sådan skrev Renée Toft Simonsen for nylig i en klumme i kvindebladet Femina.

Og det gav genlyd - ikke mindst på Facebook, hvor tusindvis delte og kommenterede hendes ord.

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) læste også Renées opsang til politikerene. Den berømte aarhusianske psykolog, model, forfatter og filmkvinde, der er gift med sangeren Thomas Helmig, skrev blandt andet:

"Hvis man følger bare en smule med i finanslovsforhandlinger, valgkampe, diskussioner, avisoverskrifter og så videre, ved man, at den politiske klode drejer sig om én ting: Penge, der skal deles, fordeles eller måske endda forfordeles." 

Hun udtrykte også harme over politikere, som ifølge hende rager lukrative ministerpensioner til sig efter kort tid på posten.

Dét fik Karen Ellemann til tasterne. Ministeren skriver, at hun blev ærgerlig over at læse Renées klumme og det "grumme billede", der blev tegnet af politikerne. Faktisk følte hun, at hun var nødt til at svare:

"Alle de politikere, jeg kender, hvad enten de er fra Enhedslisten, Dansk Folkeparti, mit eget Venstre eller et fjerde parti, er gået ind i politik, fordi de - lidt højstemt sagt - har en brændende ambition om at gøre forholdene bedre for mennesker i Danmark," skriver Karen Ellemann i et indlæg, som Femina bringer - læs det i fuld længde her.

Karen Ellemann skriver, at jobbet som politiker kan være hårdt og presset. Selv kender hun ingen, der har gjort det for lønnens skyld.

Hun medgiver, at politikernes arbejde somme tider kan ligne "en absurd prioriteringsøvelse."

Og, erkender hun, sådan føles det faktisk også ind i mellem for hende og de andre, der skal blive enige og træffe beslutningerne. For det er komplicerede problemstillinger, man har med at gøre.

I sin klumme filosoferede Renée Toft Simonsen over det absurde i, at politikerne skal prioritere, om de skal "købe lækre fly eller give de ældre ordentlig mad på bordet."

Men så enkelt kan det ikke stilles op, mener Karen Ellemann:

"Hvis det er kampflyene til forsvaret, du tænker på, er de ikke ligefrem til for at se lækre ud. De er med til at forsvare vores land, og beskyttelsen af vores land er jo hele forudsætningen for, at vi overhovedet har et velfærdssamfund at leve i."