Olsens 11 skal udnytte tom arena
Landsholdsspillerne skal udnytte, at de kan komme med gode råd til hinanden undervejs i kampen i Beograd.
Christian Eriksen og resten af fodboldlandsholdet kan se frem til at få ørenlyd på det tomme stadion i Beograd.
Christian Eriksen og resten af fodboldlandsholdet kan se frem til at få ørenlyd på det tomme stadion i Beograd. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Fredagens EM-kvalifikationskamp mod Serbien bliver anderledes end de fleste andre store fodboldkampe, da den skal spilles for tomme tribuner.

Normalt har spillerne svært ved at høre hinanden på banen, men i Beograd kan de tale sammen.

Landstræner Morten Olsen får også mulighed for at råbe spillerne op, men han finder det vigtigere, at spillerne kan give hinanden gode råd under kampen.

- Det kan være vigtigt, at spillerne ikke kun stimulerer hinanden, men også coacher hinanden.

- Vi har nogle spillere, der har prøvet det før, og det er vigtigt, at vi er opmærksomme på disse forhold, siger Morten Olsen og fortæller, at serberne har de samme muligheder for at coache og kommunikere med hinanden.

Assistentlandstræner Peter Bonde har aldrig prøvet at spille en kamp på det niveau uden tilskuere. Han nævner også muligheden for løbende coaching spillerne imellem som den største forskel.

- Normalt kan de ikke høre hinanden på afstande over 10 meter, så kommunikationen bliver anderledes. De kan coache mere og kommunikere med hinanden over lange afstande, siger Bonde.

Både Danmark og Serbien har hårdt brug for en sejr efter en knap så god start på kvalifikationen.

Danskerne har fire point for tre kampe, mens serberne efter skandalekampen mod Albanien har et enkelt point efter to gruppekampe.

Der er kampstart i Beograd klokken 20.45.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.