Lyse tider forude for fynboerne
Inden for byggeriet kan der opstå mangel på arbejdskraft inden for kort. Den høje fynske ledighed er kun en overgang. Foto: Colourbox
Om otte år vil ledigheden nærmest være reduceret til ingenting. Der vil ligefrem opstå mangel.

De lyse tider ligger forude på Fyn. Helt præcist otte år forude.

Trods lukkede industriarbejdspladser og at omkring 15.000 fynboer står uden job, så viser en opgørelse, at det kun er en overgang.

Fyens Stiftstidende skriver, at en ny analyse som Copenhagen Economics har foretaget for Region Syddanmark viser, at ledigheden om otte år vil være reduceret til blot én procent. Det er ensbetydende med nærmest nul-ledighed.

Forudsigelsen bunder i, at der faktisk vil komme til at mangle arbejdskraft fremadrettet, da de ældre årgange forlader arbejdsmarkedet, og der er færre til at tage over.

"Arbejdsstyrken vil falde med 18.000 i regionen. Det tal vil regeringens tilbagetrækningsreform kun ændre med et par tusinde. 20 procent af arbejdsstyrken på Fyn er over 55 år, og det vil uanset reformen betyde flere jobåbninger," siger kontorchef Peter Graversen fra Beskæftigelsesregion Syddanmark til Fyens Stiftstidende.

Manglen på arbejdskraft vil formentlig vise sig i løbet af relativt kort tid inden for byggebranchen, da forventningen er, at regeringens kickstart på 17,6 milliarder kroner vil sætte gang i nye projekter.