Lone trækker stikket og går på pension: Arbejdede som kassedame i 38 år

De seneste dage har Lone Lehmann sagt farvel til kunder og kolleger i Kvickly i Kalundborg. Det er et stort tab, at Lone ikke arbejder her mere, siger varehuschef Kirsti Thygesen.
65-årige Lone Lehmann vil nu "passe" sin mand og sine børn og børnebørn.
65-årige Lone Lehmann vil nu "passe" sin mand og sine børn og børnebørn. Foto: Kvickly Kalundborg

Forleden sagde Kvickly i Kalundborg farvel til Lone Lehmann. Hun stoppede efter 38 år som kassemedarbejder. og selvom hun har en plan for, hvad hun nu skal fylde sin daglig med, så er det vemod, at hun siger farvel til kolleger og kunder.

- Jeg ved ikke, hvad jeg helt præcist kommer til at savne. Det finder jeg først ud af, når jeg ikke skal møde ind på arbejde mere.

Det siger Lone Lehmann til Avisen.dk, som fanger hende på mobiltelefonen lørdag formiddag. Her er hun selvfølgelig et smut i Kvickly for at handle.

- Det er en underlig fornemmelse, men jeg glæder mig alligevel, siger Lone Lehmann.

Forleden sagde hun farvel til kollegerne ved en sammenkomst om morgenen, og fredag var det dagen igennem et sidste farvel til kunderne, som i en lind strøm kiggede forbi og sagde farvel og tak og kom med gaver.

Lone kan man ikke erstatte

Lone Lehmann er i dag 65 år og begyndte sin karriere i detailhandlen som elev i en skobutik. Efter endt uddannelse gik der en måned før hun fik ansættelse i Kvickly - og der sad hun så i kasselinjen til fredag ved fyraftenstid.

- Man kan ikke erstatte en medarbejder med den anciennitet og den kompetence. Så det er et stort tab, at Lone ikke arbejder her mere, siger varehuschef Kirsti Thygesen til Avisen.dk. Hun tilføjer, at Lone Lehmann gennem årene har opbygget relationer til kunderne, og har haft "sine egne" kunder.

- Vi har mange dygtige unge medarbejdere, men der bare noget særligt, når man har været her i 38 år, siger Kirsti Thygesen.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget ...

Tid til sig selv

Lone Lehmann vil bruge sin nyvundne tid til at samle op på lidt af det hun ikke før har haft så meget tid til. Hun vil blandt andet dyrke fitness - og så vil hun gå i gang med at lære at bruge en computer.

- Det har børn og børnebørn hjulpet mig med, men nu vil jeg gerne selv kunne det, siger hun til Avisen.dk.

Derudover vil hun fortsætte med at strikke til for tidligt fødte børn, og så vil hun i højere grad stå til rådighed for sine børn og børnebørn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.