Langt flere bøder for fusk med østarbejdere
Øget kontrol gavner også statskassen. SKAT har i årets første måneder hentet 20 millioner kroner ekstra fra firmaer, der snød med moms, skat og afgifter. Foto: Colourbox.dk
Bøderne regner ned over udenlandske firmaer som fusker og omgår de danske love, viser nye tal.

Fusk med skat, snyd med transport, plat på ansatte, der er i ulovlige job som håndværkere. Den slags er det blevet sværere at slippe godt fra. Det viser nye tal fra Arbejdstilsynet, Rigsadvokaten og SKAT.

Tallene viser, at antallet af bøder for ulovligt arbejde er mangedoblet siden 2010, skriver Fagbladet 3F.

I 2010 blev der givet 9,4 bøder per måned til udenlandske firmaer, der brød loven og undlod registrering. I 2012 er tallet vokset til 35 bøder per måned. På landevejene er der sket en seksdobling, når det gælder sigtelser for ulovlige transport med udenlandske lastbiler. I 2012 har politiet rejst 30 sigtelser per måned. I 2010 var tallet 5,5.

Årets finanslov har sat 65 ekstra millioner af, der går til kontrol mod snyd, løndumping og ulovlig udenlandsk arbejde.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er den indsats, vi nu ser i tallene. Myndighederne har skærpet opmærksomheden, og det er ikke ufarligt at snyde mere. Men der er løbende brug for nye tal, så vi hele tiden kan vurdere, hvor godt indsatsen virker, siger Ane Halsboe-Larsen, der er socialdemokratisk ordfører, når det gælder social dumping.

Øget kontrol gavner også statskassen. SKAT har i årets første måneder hentet 20 millioner kroner ekstra fra firmaer, der snød med moms, skat og afgifter.