Salgstalen fra Det Faglige Hus: "Få helt det samme billigere hos os"

Carina Ravn Olesen mener, at telefonsælgere for Det Faglige Hus taler usandt, når de forsøger at få folk til at melde sig ind. (Foto: Modeloto: Iris/Scanpix)

Løgn kalder faglig sekretær hos 3F, Carina Ravn Olesen, salgstalen fra en sælger for det Faglige Hus. Den gule fagforening selv mener dog, at den langt hen ad vejen er sandfærdig, men måske indeholder få misforståelser.

Der har den seneste tid været stor fokus på Det Faglige Hus' salgsmetoder, efter det søndag kom frem, hvordan en sælger prøvede at sælge et medlemsskab til Det Faglige Hus ved at tilbyde en lang række forhold, som Det Faglige Hus ikke tilbyder.

Nu kan Avisen.dk offentliggøre en ny optagelse, hvor sælger blandt andet siger, at tillidsfolk er ansat af 3F, og at Det Faglige Hus kan forhandle direkte med arbejdsgiver, selvom 3F har tegnet overenskomsten.

Det Faglige Hus skriver til Avisen.dk, at man på baggrund af optagelsen kan konstatere, at det er svært at være lønmodtager, når man bombarderes med modstridende oplysninger, men skriver, at sælger vid udstrækning taler fuldstændig sandt. Læs artiklen her.

Faglig sekretær hos 3F, Carina Ravn Olesen, der har optaget samtalerne for at finde ud af, hvordan Det Faglige Hus' salgstale lyder, er ikke ligefrem enig:

- Jeg er nødt til at forstå, hvad de fortæller vores medlemmer. Nu har jeg så fundet ud af, at det de fortæller bare er noget løgn. Så er det jo nemt at skaffe flere medlemmer, siger hun.

Bedøm selv salgstalen herunder:

Sælger: Hej Carina, du snakker med Marie fra Det Faglige Hus igen.

Carina: Hej Marie, igen.

Sælger: Igen, igen. Nå, men nu har jeg igen talt lidt frem og tilbage med min chef, og han kan heller ikke sende noget på skrift. Det er fordi, vi sidder på et eksternt callcenter, så vi kan ikke sende en mail. Og han kan heller ikke give optagelsen af samtalen, for det er jo fortrolige oplysninger for vores firma. Men altså, som jeg sagde, så kan arbejdsgiveren nægte adgang til alle fagforeninger. Det er ikke kun Krifa, Det Faglige Hus og alle dem. De må også nægte adgang til 3F.

Carina: Vil det sige, at jeg ikke har nogen gavn af 3F, selvom de har overenskomsten?

Sælger: Hvad tænker du på?

Carina: Ja altså 3F har jo tegnet overenskomsten.

Sælger: Jamen, du vil selvfølgelig stadig være dækket ind af overenskomsten, ligesom den vil gælde for alle dine kollegaer.

Carina: Men så når min tillidsrepræsentant siger, at I ikke kan gøre noget, men det kan 3F, så passer det ikke?

Sælger: Nej, det gør det ikke. Og det er ikke for jeg vil tale dårligt om 3F og sådan noget. Men det har jeg også talt med min chef om, og det er jo fordi, at tillidsmanden er på en måde ansat af 3F. Så hun vil jo gøre alt, hvad hun kan for at beholde 3F. For hende handler det jo om at beholde dig hos 3F.

Carina: Nå, hvorfor det? Det er så måske, fordi hun er ansat. Får hun penge for det?

Sælger: Hun er ansat og får formodentligt, altså jeg kan jo ikke udtale mig om den konkrete situation, men der er mange tillidsmænd, der får det meget billigt eller gratis. Så hun arbejder på en måde for 3F. Så det er jo klart, at hun vil sige det.

Carina: Ja det giver vel meget god mening. Men jeg skal forstå dig rigtig, når hun så fortæller mig, at kun 3F har adgang til virksomheden og kan hjælpe mig med en sag som fagforening, så passer det ikke, for de kan ikke gøre mere, end I kan gøre?

Sælger: Nej, vi kan hjælpe på præcis samme måde. Og jeg snakkede med min chef om det her med at møde op på arbejdspladsen, og han sagde, at langt de fleste sager bliver klaret over mail eller med et telefonopkald, uanset om man er medlem af 3F eller Det Faglige Hus. Det er kun i de sjældne tilfælde, hvor det ikke kan lade sig gøre, at fagforeningen tropper op. Det sker kun, hvis vi føler, der er et belæg for det.

Carina: Så bliver jeg bare helt målløs. For jeg spurgte jo min tillidsrepræsentant, og jeg spurgte jo, fordi jeg har jo de her Krifa kollegaer. Og nu kommer du og siger, I er endnu billigere. Og min tillidsrepræsentant siger, at hvis der kommer en sag, så er vores arbejdsgiver ikke forpligtiget til at mødes med jer, men han er forpligtiget til at mødes med 3F. Men det er så ikke rigtigt?

Sælger: Det er ikke rigtigt. Og det er også derfor, vi har så sindssyg stor en tilflugt over til vores fagforening, for det er ved at gå op for folk, at de kan spare rigtig mange penge og egentlig få det samme.

Carina: Når du siger det samme, mener du så præcis det samme?

Sælger: Præcis den samme faglige og økonomiske tryghed.

Carina: Så er det da mærkeligt, at det er så meget dyrere hos?

Sælger: A-kassen ligger jo på nogenlunde det samme, men en af grundene til, at fagforeningen er så meget dyrere, er jo fordi, at 3F bruger rigtig mange af kontingentspengene på at støtte Socialdemokraterne.

Carina: Nå, det har jeg ellers fravalgt, for jeg stemmer ikke på Socialdemokraterne. Jeg har ikke sparet noget i kontingent, men jeg har fravalgt det.

Sælger: Nå okay, men det er derfor, at det er noget højere. Det er fordi, de går ind og støtter en masse forskellige ting, og en af de største ting, de støtter er især Socialdemokraterne.

Carina: Ja, det kan jeg jo så læse om i pressen, så det skal nok passe.

Sælger: Ja, og vi er jo totalt upolitiske. Fordi vi synes, at hvis du gerne vil støtte et parti, skal du kunne gøre det i din kommune, så det kan blive trykket fra. Det skal ikke være noget, du bliver forlangt af din fagforening og a-kasse. Derfor har vi valgt at være fuldstændig upolitiske, vi støtter ingen partier, og det er også derfor, vi kan gøre det så meget billigere. Fordi vi synes ikke, det giver mening, at man skal betale så mange penge for at få hjælp.

Carina: Det er jo også det, jeg tænkte, og som fik mig til at reagere. Men når jeg så går tilbage til min tillidsrepræsentant, siger hun, at fordi de har overenskomsten, har de en ret over arbejdsgiveren, som ingen andre har. Hun siger også, at det samme kunne gælde FOA eller HK. De kan heller ikke gå ud og gøre noget på en arbejdsplads, når det er 3F, der har overenskomsten sammen med arbejdsgiveren.

Sælger: Vi kan gøre lige så meget. Altså, det er ikke os, der tegner overenskomsten, men det virker det heller ikke som om, du tror det er. Vi går ikke pludselig ind og tegner overenskomsten.

Carina: Nej det ved jeg godt, og det har hun også vist mig på overenskomsten, som jo hænger derned i kantinen. Der står jo, at det er 3F, der har overenskomsten.

Sælger: Ja, og det vil jo så stadig dække dig.

Carina: Og det er så der, at kæden hopper af, for så tænker jeg, hvorfor er der den prisforskel.

Sælger: Det er fordi, de skjult går ind og støtter rigtig meget. Og det synes vi ikke, man skal. Vi synes, man skal betale for det, man vil have. 

Carina: Ja det giver jo rigtig god mening. Det er jo ligesom en forsikring.

Sælger: Ja man kan jo godt lidt sammenligne en a-kasse med en forsikring.

Carina: Det er så a-kassen. Det er kan man vel også kun vælge, så bliver det vel endnu billigere?

Sælger: Ja og jeg taler med rigtig mange, der kun er tilmeldt a-kassen hos 3F, simpelthen fordi de ikke føler, at de har råd til at være medlem af fagforeningen. Og det er også derfor, vi har valgt at gøre det lidt billigere i fagforeningen.

Carina: Hvis jeg så ringede ind til Det Faglige Hus, så vil de kunne bekræfte det, du siger og give noget på skrift?

Sælger: Ja, men jeg kan jo give dig nogle ekstra tilbud som gratis fagforening i et halvt år og sådan, så måske kunne vi gøre det sådan, at jeg melder dig ind, og så kan du kontakte dem og få noget på skrift? Det er jo sådan med fagforeninger, at der ikke er nogen binding, så du kan altid meldes ud.

 

Marie er et opdigtet navn.

Billede af Lisbeth Hejsel
Krimi

Har du set Lisbeth og hendes Hyundai

en mand kigger ind ad vinduet til en Jensens Bøfhus-restaurant
Nyheder

Nul bøffer?: Jensens Bøfhus presses i konflikt

sedler og mønter
Nyheder

Sådan vil du bruge dine
indefrosne feriepenge

letpåklædt kvinde
Krimi

Ulovligt marked for

danske nøgenbilleder:

Det koster 20 kroner

Billede af en masse mønter
Nyheder

Flertal presser på:

Frigiv alle feriepengene

Elon MUsk står foran en Tesla model 3
Nyheder

Tesla-stifter: Stort

prisfald på elbiler

Et billede fra politiets lagre med stjåle designermøbler
Krimi

Hælervarer for

to milliarder:

Er din stol varm?

illustration af covid-19
Corona

Tjek din branche:

Så mange smittes

med corona

billede af et lyn
Nyheder

Lyn slår ned under fodboldkamp:

14 børn kvæstet

Scandinavian Star set fra luften
Nyheder

Scandinavian Star-kaptajn

Hugo Larsen er død

billede af det udsendte materiale
Corona

Usikker antistoftest

sendes til

halv million danskere

strandede hvaler ved Tasmanien
Dyreliv

Australien finder 470 hvaler i rekordstor stranding

To hundefører står med deres hunde i lufthavnen i Helsinki. De to hundefører, som begge er kvinder, har grønne t-shirts på. De står ved nogle officielle skilte, der viser, at hundene tjekker for coronavirus.
Nyheder

Hunde skal snuse sig frem

til coronasmittede i lufthavn

En politibetjent med ryggen til. Han har en sort jakke på med hvide versaler, hvor der står "politi".
Krimi

Betjente viste sig

at være tricktyve

Nærbillede af Donald Trump på en talerstol med et rødt slips og åben mund. Den amerikanske præsident ses i profil.
Corona

Trump: Kina må tage

ansvar for pandamien

Den norske prinsesse Märtha Louises kæreste med solbriller på sammen med Märtha Louise og en blondine
Kongelige

Prinsessen overrasket af

skandale-kæresten

stjernehimmelen med nordlys og grandtræer i baggrunden
Nyheder

Hold øje med

efterårshimmelen

Et stort gråt Herkulesfly holder i en lufthavn. I baggrunden ses flere andre fly i luften.
Krimi

Herculesfly nødlander 

i Aalborg

En sygeplejerske med engangskitel, hårnet, mundbind og gummihansker tilser en oatient på intensivafdelingen.
Corona

Endnu flere smittede men

kontakttallet falder

Pengesedler og mønter
Nyheder

Datoen er klar:

Her kan du få dine

feriepenge

Tommy Kenter og Janne Hiort
Kendte

Tommy Kenter

er blevet gift

Ambulance med udrykning
Krimi

84-årig død i bilulykke

Brand i kæmpe affaldsberg
Nyheder

Brand i Roskilde kan

vare flere måneder

Havørn på himlen
Dyreliv

Fire havørne fundet døde:

Frygter forgiftning

Mugshot af Mark Chapman
Nyheder

Lennons drabsmand undskylder

Britt Bendixen i TV-studiet
Underholdning

Britt Bendixen gør comeback:

Jeg er på toppen

Strandede grindehvaler på Tasmaniens vestkyst
Dyreliv

270 strandede hvaler
kæmper for livet 

Hugo Drax i Moonraker
Kendte

Ikonisk Bond-skurk død

Utydelige skilte i tåge
Nyheder

DMI advarer:

Farligt vejr

Satellitbillede af atomanlæg i Nordkorea
Nyheder

Nordkoreas atomprogram

vækker bekymring 

retten i Sønderborg set udefra
Krimi

39-årig delte sine

overgreb på 5-årig

på nettet

Kø til coronatest foran CASA Arena i Horsens
Corona

Kæmpe kø: Flere må

gå hjem uden test

Død elefant set fra luften
Dyreliv

Mystisk massedød

blandt elefanter

er opklaret 

Det skotske ægtepar Colin og Christine Weir skåler i champagne efter at have vundet 1,3 milliarder i lotto i 2011.
Helt vildt

Vandt i Lotto:

Fyrede 325 millioner

af på otte år 

Portrætfoto af dronning Margrethe
Kongelige

Kongehuset afslører

nyt portræt af dronningen

"Hold afstand"-skilt på gaden i dansk by
Corona

Corona-detektiver

skal bryde smittekæder

En kvinde med små røde trusser ligger ovenpå en mand
Sex og samliv

Her er danskernes

foretrukne sexstillinger

Person med handsker håndterer en coronatest
Corona

418 nye smittede

- antallet af indlagte

stiger 

En grøn avokado holdes imellem hænderne
Nyheder

Du gror eksotiske planter forgæves

I forgrunden ser man politiets fotovogn med måleudstyr i baggrunden kommer en bil susende.
Krimi

Fartfjols: Kørte i fotofælde

fire gange - med vilje

Et askebæger med to skoder i fotograferet tæt på
Nyheder

Salg af smuglersmøger

eksploderet

Fire brune malkekøer græsser i et grønt område med træer i baggrunden.
Dyreliv

Vil bekæmpe

ko-bøvser

med virus

Modellen Cecilie Haugaard med langt mørkt hår og en sort blondekjole ved siden af sin mand musikeren Christopher der er klædt i smoking. Hun smiler og kigger direkte ind i kameraet.
Kendte

Venter første barn sammen

nærbillede af eks-politikeren Pia Allerslev med halstørklæde og vind i håret.
Corona

Pia Allerslev smittet: 

Undrer sig over forløb

Inger Støjberg fotograferet på Christiansborg på billedet taler hun med alvorlig mine.
Nyheder

Inger Støjberg: Sexismesnak

er ved at gå over gevind

Anita Lindblom
Kendte

Svensk Sånt er livet-sangerinde er død - 82 år

En hammer der er hugget ned i noget glas, som splintre omkring hovedet på hammeren.
Krimi

Kvinde slået flere gange

i hovedet med hammer 

Folk med paraplyer og vintertøj går med ryggen til ned af en gade.
Nyheder

Øv! Regn og vind

kvæler sensommersolen

En hospitalsstue, hvor to læger eller sygesplejersker står ved en hospitalsseng med engangskitler, hårnet, handsker og masker på.
Corona

Flere alvorligt syge

patienter overlever

Ulrik Wilbek og Susanne Munk
Kendte

Ulrik Wilbek om

sin rædselsuge:

Min kone blev lagt i koma

Fartkamera i bil
Krimi

Pas på farten:

Politiet øger indsatsen

i den kommende uge

Børn bag pigtråd
Nyheder

Græsk opsang:

Danmark bør tage

imod migranter

Danske Banks hovedsæde i København
Nyheder

Narkohandler og

våbensmugler

brugte Danske Bank

Nicki Bille forlader byretten i København
Nyheder

Nicki Bille fængslet

Skilt på hegn om coronaregler
Nyheder

Er din kommune på listen?

Bekymrende smittetal

i 63 kommuner

Politibil i nærbillede
Krimi

Voldtægt på

kollegieværelse:

Ung mand sigtet

Færge ved ø
Nyheder

Færge med 280 ombord

gået på grund ved Åland

Billede af en mosegris under jorden
Dyreliv

Her er haveejernes

SKRÆK

Mand ved pool bliver vækket af bjørn
Nyheder

Vild video:

Faldt i søvn ved poolen

– vækket af bjørn

Redningskøretøjer i mørke
Krimi

15-årig dræbt i

knallertulykke 

Indgang til Københavns Byret
Nyheder

Turist amok med

saks i København

En Arla-tankvogn er kørt ind i en bil.
Krimi

Voldsom ulykke

Lastbil og personbil

i frontalt sammenstød

En skyskraber med et slags hul i toppen
Helt vildt

Kæmpe skyskraber

ligner en fakkel

En kvinde med tørklæde opererer på et hospital
Film og TV

Dansk film

modtager Emmy-pris

Det danske Challengerfly parkeret i en hangar
Nyheder

Rusland raser:

Dansk fly ind i russisk zone

Portrætbillede af Brad Pitt
Kendte

Afsløring:

Sådan blev Brad Pitt

optaget i Scientology

Flag på halvt ved Det Hvide Hus
Nyheder

Brev med giftstof

sendt til Det Hvide Hus

Chuck Feeney portræt
Helt vildt

Milliardær bankerot:

Har foræret 50

milliarder væk

Mette Frederiksen i profil på mørk baggrund
Nyheder

Mette F. kaprer populær

Instagram-konto

Skilt i Jomfru Ane Gade
Corona

SF og DF efterlyser

klarere coronaregler

Kristian Thulesen Dahl portræt med mørkt slips.
Nyheder

Thulesen erkender:

Min rolle har været

til diskussion

Politibiler bag afspærring
Krimi

Blodig havefest i USA:

To døde og 14 sårede

Skilt til østre landsret
Nyheder

Cirkusartist brækkede

nakken:

Kæmper for erstatning

Mand med fingre i guillotine
Nyheder

Vild straf til teenagere:

Fire fingre skal amputeres

Det amerikanske flag med skovbrandene i Califorinien i bagggrunden
Nyheder

Røg fra skovbrande

på USA's vestkyst

kan ses i New York

Portrærbillede af Stine Bramsen
Kendte

Stine Bramsen:

Jeg har mistet

halvandet års løn

Sygepeljeske tester en mand med åben mund
Corona

Ny rekord:

589 er smittet

med covid-19 det seneste døgn

En lille prik viser en mand på vej op ad facaden på en skyskraber
Helt vildt

Kig ikke ned

Klatrer uden line

op ad skyskraber

Billede af Ruth Bader Ginsburg
Nyheder

Højesteretsdommer

er død af kræft:

Det betyder det

Seks unge kvinder i hatte med en kæmpe krokodille bag dem
Helt vildt

Se video:

Kæmpe-krokodille

sætter skræk i livet

på veninder