Kylling er tæt på at overtage positionen som det mest populære at sætte på spisebordene rundt om på kloden.
Verdens indtag af kyllingekød vil snart overgå svinekød, viser en opgørelse fra FN's fødevareorganisation, FAO, ifølge The Economist.
Der er fortsat mest grisekød på bordene, men hvis tendensen fra de seneste år holder, vil fjerkræet overtage førstepladsen på verdensranglisten for mad.
I fjor blev der sat 114 millioner ton svinekød til livs eller 1,5 procent mere end i 2012.
Samtidig blev der spist 106 millioner ton kyllingekød, og det var 2,5 procent mere end året forinden.
Den internationale handel med kyllingekød er allerede nu større end ind- og udførslen af svinekød med henholdsvis 13,3 millioner ton mod 7,2 millioner ton.
Ifølge eksperter er kyllingens voksende popularitet resultat af, at stadig flere mennesker i udviklingslande får råd til at sætte kød på bordet.
Og kylling er den billigste mulighed, fordi det koster mindre at producere end svinekød.
Produktionen af kylling skønnes at vokse til 128 millioner ton i 2020, skønner den hollandske Rabobank.
/ritzau/NTB