Kræftsyge Ulrich smides ud af lejligheden: Solgte medicinsk cannabis til andre
Ulrik Vestergaard fra Aalborg står til at blive smidt ud af sin lejlighed, fordi han blandt andet solgte cannabis-olie til kræftsyge borgere. Foto: Privat/Henning Bagger/Scanpix
Ulrch Vestergaard fra Aalborg står til at blive smidt ud af sin lejlighed, fordi han blandt andet solgte cannabis-olie til kræftsyge borgere.

Skulle Ulrich Vestergaard fra Aalborg forlade sin lejlighed eller ej.

Det spørgsmål skulle Retten i Aalborg i dag tage stilling til, og her fik boligselskebet Alabu Bolig medhold, fortæller DR Nordjylland.

Det betyder, at Ulrich Vestergaard skal flytte ud af sin lejlighed den 1. november.

- Jeg var forberedt på det, men jeg har det ad Pommern til med det, siger Ulrich Vestergaard til DR Nordjylland.

Han har endnu ikke modtaget begrundelsen for dommen. Den kommer først senere i dag, men Ulrich Vestergaard ved godt, hvad hans næste skridt er.

- Jeg har bedt min advokat om at anke sagen, siger han.

Sagen er kørt som en civil retssag og drejer sig om Ulrich Vestergaard, der har solgt medicinsk cannabisolie fra sin lejlighed til blandt andet kræftsyge mennesker. Han har også selv benyttet medicinsk cannabis, da han lider af leverkræft.

Ulrich Vestergaard bor i en lejebolig, som er ejet af boligselskabet Alabu Bolig i Aalborg. Boligselskabet ville have Ulrich Vestergaard ud af lejligheden, blandt andet fordi han har solgt medicinsk cannabis fra sin bolig.

- Jeg ved, jeg har begået noget ulovligt ved at ryge hash, men jeg kan ikke se, at det er ulovligt at hjælpe syge mennesker. Ingen af mine naboer er utrygge ved mig, siger han.

Da sagen startede for nogle uger siden, mødte cirka 100 mennesker op foran boligselskabets kontor for at vise deres sympati med Ulrich Vestergaard.

Flere gange i løbet af 2016 ransagede politiet Ulrich Vestergaards lejlighed, her fandt de blandt andet cannabis, cannabisolie, en strømpistol og en peberspray.

Desuden blev der fremlagt en aktindsigt i begyndelsen af sagen, som viste, at Ulrich Vestergaard har en dom fra 2013, hvor han fik fire måneders betinget fængsel for overdragelse af stoffer.

Boligselskabet Alabu Bolig har ikke ønsket at udtale sig.