LA om ny cannabis-måling: Spørgsmål om tid før det legaliseres

Et flertal af danskerne går ind for at gøre cannabis lovligt, viser en ny meningsmåling.
Undersøgelsen glæder Liberal Alliances retsordfører Christina Egelund.
Undersøgelsen glæder Liberal Alliances retsordfører Christina Egelund. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Debatten om cannabis er en varm politisk kartoffel. For skal politikerne legalisere det og ende smertehelvedet for tusindvis af patienter, for hvem konventionel medicin ikke virker?

Ja, mener 53 procent af danskerne i en ny meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nyheder. Kun 27 procent siger nej til at gøre hash lovligt, mens 18 procent svarer ’Ved ikke’.

Undersøgelsen glæder Liberal Alliance, som længe har gået ind for en legalisering. Partiets retsordfører Christina Egelund kalder det et spørgsmål om tid, før cannabis og medicinsk cannabis kan købes på det legale marked herhjemme.

- Det kommer til at ske, at vi legaliserer cannabis i Danmark. Hvis man kigger ud i verden, så er der et globalt skred på det her område. Flere og flere stater i USA legaliserer, og der er også andre lande, som har legaliseret. Jeg tror, at i takt med at vi får indhentet erfaringer fra de steder, så kommer der også til at ske et skred i Folketinget, siger Christina Egelund til DR Nyheder.

Foruden Liberal Alliance går Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet ind for en legalisering.

Partierne har dog kun 52 mandater bag sig, og for at samle flertal kræves det, at enten Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti eller Venstre, der alle er modstandere af en legalisering, ændrer kurs.

Fra 1. januar 2018 indføres der en forsøgsordning, hvor patienter med bestemte diagnoser og smerter får mulighed for at benytte medicinsk cannabis.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.