Kommune vil lade ansatte tippe anonymt om grove fejl og forsømmelser
Odsherred Kommunes nye ordning handler ikke om at sladre. (Foto: Modelfoto: Shutterstock/Scanpix)
Odsherred Kommune forventer ikke en strøm af indberetninger, når der i det nye år åbnes for en whistleblowerordning.

Fra årsskiftet bliver det muligt anonymt, at tippe om kritisable forhold i Odsherred Kommune.

Her indfører kommunen nemlig en whistleblowerordning, og giver dermed de ansatte og kommunens samarbejdspartnere mulighed for at meddele om sager, som ifølge dem indeholder grove, væsentlige og gentagne fejl eller forsømmelser.

Det skriver TV Øst.

Ifølge Odsherred Kommune drejer det sig ikke om at sladre om hinanden eller cheferne. Det drejer sig om at forebygge og afværge ulovligheder eller alvorlige uregelmæssigheder.

- Vi er en organisation med over 2.500 ansatte, og selvfølgelig begår vi også fejl, men langt de fleste fejl bliver opdaget og rettet, og jeg har ikke noget kendskab til, at nogen bevidst foretager pligtforsømmelser eller begår grove fejl, udtaler kommunaldirektør Claus Steen Madsen i en pressemeddelelse.

Han forventer ikke en strøm af indberetninger, og mener ikke, der er grund til antage, at der foregår noget bevidst ulovligt, ukorrekt eller uregelmæssigt i den kommunale organisation.

I praksis foregår det ved, at whistlebloweren på en ekstern portal anonymt skriver om sin bekymring.

- Vi gør det her for at understrege, at Odsherred fortsat ønsker at være en åben og troværdig kommune, som har fokus på værdier og ordentlighed, og som administrerer korrekt og vil arbejde for at stoppe grove fejl og forsømmelser, siger Claus Steen Madsen, og slår fast, at ordningen ikke erstatter, at kommunen ønsker åbenhed og ytringsfrihed for alle ansatte.

via Listen To News