Kim sendt ud i baglokale med ulovlig jobcenter-læge: Der skal rulle hoveder
Kontanthjælpsmodtager Kim Madsen mener, der skal rulle hoveder på Københavns Rådhus. Foto: Privatfoto
Kontanthjælpsmodtager Kim Madsen mener, der skal rulle hoveder på Københavns Rådhus, efter det er kommet frem, at jobcenter har haft en læge tilknyttet på ulovlig vis.

Der skal rulle hoveder.

Kontanthjælpsmodtager Kim Madsen er krystalklar i mælet om, hvad der skal ske med de ansvarlige for den ulovlige lægepraksis på Jobcenter Lærkevej i København.

Det omstridte jobcenter har på ulovlig vis haft syge borgere indkaldt til samtaler hos en privat læge i et baglokale i jobcentret, selv om centret er uden beføjelser til at handle på den måde. Cirka 100 borgere har været indkaldt til konsultation hos lægen.

En af de ledige, der har været indkaldt, er kontanthjælpsmodtager Kim Madsen, der er kendt for sin kamp for syge borgere i facebookgruppen ’Jobcentrets Ofre’.

Nægtede at lade sig undersøge

Kim Madsen nægtede i oktober at lade sig undersøge, og sammen med sin bisidder Bitten Vivi Jensen optog de samtalen under konsultationen. Det gjorde de for at kunne dokumentere den ulovlige sagsbehandling, som Kim Madsen på det generelle plan mener, finder sted på Lærkevej. 

Efter at have rådført sig hos sin egen forvaltning har Mia Nyegaard, beskæftigelsesborgmester i København, kaldt jobcentrets tilknytning af lægen ’dybt ulovlig’.

Kim Madsen er glad for, at Københavns Rådhus har erkendt den ulovlige praksis, men han er ikke imponeret over den undskyldning, Mia Nyegaard har tænkt sig at give. 

- Hun har sagt, at hun vil undskylde telefonisk. Det kan jeg ikke bruge til noget. Da hun sagde det, var jeg ved at fare op i det røde felt. Det eneste rigtige i en sådan situation ville være at invitere os op på Rådhuset til rådhuspandekager og give os nogle kram, siger Kim Madsen til Avisen.dk.

Mia Nyegaard har forklaret til TV 2 Lorry, at hun først blev bekendt med den ulovlige praksis i fredags, og det tror Kim Madsen er sandt. Mia Nyegaard overtog borgmesterposten efter Anna Mee Allerslevs skandalesager i slutningen af oktober, og hun har derfor kun haft ganske få uger til at sætte sig ind i området.

Overleveringen er gået galt

- Noget kunne tyde på, at overleveringen mellem Anna Mee Allerslev og Mia Nyegaard ikke har været særligt god. Nogle må have kendt til det, der foregik ude på Lærkevej, og de skulle have sagt det videre, da borgmesterposten skiftede, siger Kim Madsen og fortsætter:

- Jeg forventer, at der ruller hoveder. Alle, der har skrevet under på et stykke papir, hvor der har stået, at der skulle hyres en læge, skal fjernes fra deres poster. Embedsmænd, rådgivere og politikere. Alle!, lyder det fra Kim Madsen.

Jobcentrene må gerne indhente oplysninger fra læger, men de må ikke selv udføre lægeundersøgelser. Københavns Kommune har nu stoppet den ulovlige ordning.

Avisen.dk arbejder på en kommentar fra Jobcenter Lærkevej og beskæftigelsesborgmester Mia Nyegaard.