Kendt forfatter hylder offentligt ansatte: Hvornår får de den tak, de fortjener?
Forfatteren Carsten Jensen mener, at samfundet skal vise større anerkendelse af de offentligt ansatte. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Forfatteren Carsen Jensen hylder de offentligt ansatte, som han mener leverer et uvurderligt stykke arbejde. Ikke mindst lærerne og sundhedspersonalet, som han selv mødte, da han blev hasteindlagt.

Hvornår har du sidst hørt en statsminister hylde skolelærerne, som er demokratiets vigtigste byggesten? Sådan skriver forfatteren Carsten Jensens i et debatindlæg i Århus Stiftstidende.

I kølvandet på den varslede lockout hylder Carsten Jensen de offentligt ansatte og deres indsats. Det er især skolelærerne og de ansatte på landets hospitaler, der får rosende ord med på vejen.

- De offentligt ansatte gør et fuldstændig uvurderligt arbejde, som vi skal påskønne meget mere. I stedet bliver de forfulgt af trusler om lockout og former for arbejdskrævende kontroller, siger Carsten Jensen til Avisen.dk.

Forfatteren bruger sig selv i et eksempel, hvor han i efteråret blev hasteindlagt og kun oplevede omsorg, omhu og tryghed fra et dygtigt personale. Han hylder den engagerede skolelærer, der taler til børnene, som om de er mennesker med værdi i sig selv. Dette modvirker radikalisering, og at børn falder ud over kanten, mener han.

De offentligt ansatte bærer vores velfærdsstat

Den evindelige stolthed over at være dansker burde ifølge Carsten Jensen bunde i den velfærdsstat, som alle rundt om i verden roser os for. Og det er vores egen skabte velfærdsstat, som de offentligt ansatte hver dag engagerede holder i live med deres arbejde. Men hvornår får de den tak, de fortjener, spørger Carsten Jensen i debatindlægget.

Det burde ikke være vanskeligt at samle folk om solidaritet med de offentligt ansatte. Derfor forstår Carsten Jensen ikke, at de offentligt ansatte bliver behandlet, som de gør.

- Vi har alle sammen en solstrålehistorie om en sygeplejerske eller en skolelærer eller andre, der var der for os med et oprigtigt engagement. Det bør omsættes til en ordentlig behandling, siger han.

Carsten Jensen mener, at lockout af de offentligt ansatte er skandaløst, og derfor synes han, at fagforbundene og resten af danskerne burde melde generalstrejke for at vise sympati.

Dertil spørger han retorisk: Hvem ville du helst strande på en øde ø med? Lars Løkke eller din lokale sygeplejerske eller skolelærer?