Kendt DR-vært afslører vild familiehistorie
Her ses Johannes Langkilde sammen med hustruen Sisse og børnene Emilie og Andreas. (Foto: Foto: Bjarke Bo Olsen/Ritzau Scanpix (arkiv))
DR-værten Johannes Langkilde vil skrive bog om den del af familien, som bor på den anden side af jorden.

På en af de ni Samoa-øer i det sydlige stillehav bor en høvding, der i lige linje er i familie med den populære DR-vært Johannes Langkilde.

Høvding Fagafaga Daniel Langkilde er fætter til danske Johannes, og er en af de ledetråde, som skal føre frem til en ny bog:

- Jeg er gået i gang med at skrive en ny bog, som jeg tror bliver rigtig sjov. Nu skrev jeg jo en meget alvorlig bog sidste gang ("Da amerikanerne gik hver til sit", red), men den her bliver mere personlig, siger Johannes Langkilde til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at bogens omdrejningspunkt bliver et dramatisk farvel til familien Langkilde og Danmark. Her vendte en af Johannes Langkilde forfædre fædrelandet ryggen, og endte på Sydhavsøen Samoa, hvor han giftede sig med en prinsesse:

- Det er en sand historie, og jeg skal faktisk ud og opsøge min familie, der stadigvæk bor på Samoa, siger Johannes Langkilde til avisen, og synes, at det er vildt at tænke på, at der render to hundrede Langkilder rundt på Samoa i bastskørt og med ildfakler.

Johannes Langkilde ser et stort research-arbejde foran sig, med blandt andet rejser verden rundt, så han forventer ikke, at være fordi med bogen før engang i efteråret 2020.

via Listen To News