Kan ende i arbejdsretten: Har omstridt ambulanceselskab reddere nok?

Sagen om ambulanceselskabet Bios' problemer med at skaffe reddere kan ende i arbejdsretten.
Hvis sagen ikke finder en løsning på mødet mellem LO og DA i februar, lander den i arbejdsretten.
Hvis sagen ikke finder en løsning på mødet mellem LO og DA i februar, lander den i arbejdsretten. Foto: Scanpix

Med 467 reddere melder ambulanceselskabet Bios, at man er tæt på at have rekrutteret mandskab nok til firmaets ambulancer.

Ikke desto har forbundet 3F, som Bios har overenskomstaftale med, stadig ikke fået udleveret efterspurgte personoplysninger bag de mange, men anonyme lønnumre, så forbundet kan se, at der rent faktisk er de ansatte, som firmaet hævder, skriver Fyens Stiftstidende.

Sagen er ifølge forhandlingssekretær i Transportgruppen hos 3F, Palle Thirstrup, nu sendt videre til paraplyorganisationen LO, der i februar skal holde mæglingsmøde med Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

- Vi har forsøgt siden november at få udleveret de her oplysninger, og nu er vi blevet trætte af at lege med dem, siger han.

Palle Thirstrup fortæller, at der har været holdt tre mæglingsmøder om emnet mellem 3F og Bios, arbejdsgiverforening, Dansk Erhverv

Men nu har 3F altså taget næste skridt i sagen.

Hvis sagen ikke finder en løsning på mødet mellem LO og DA i februar, lander den i arbejdsretten, oplyser Palle Thirstrup.

3F mistænker Bios for ikke at have det antal reddere, som selskabet hævder.
Allerede i oktober sidste år påpegede forbundet, at et udmeldt antal reddere på 400 ikke stemte overens med de sammenlagte 270 fuldtidsstillinger, som forbundet kunne se, der var udbetalt pension til.

Forbundet frygtede, at for mange af de ansatte arbejdede på timebasis, og at vagtplanen derfor kun hang sammen ved hjælp af massivt over­arbejde, og det gælder altså stadig.

- Vi får hele tiden en lille bid mere, men ikke det, vi har bedt om og har ret til at bede om. Så derfor kører vi videre med det. Alle undrer sig jo over, hvorfor de her oplysninger ikke kommer frem. Inklusive deres egne ansatte og tillidsrepræsentanter. Det må jo frem, så vi kan få styr på det, siger Palle Thirstrup.

Ud over den nævnte sag har 3F andre sager i gang med Bios som modpart.

De handler om dobbeltvagter og ekstravagter i strid med overenskomsten og lovgivningen, og de bliver ikke de sidste, hvis man spørger Palle Thirstrup.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bios.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.