Omstridt ambulanceselskab erkender: Vi har stadig ikke reddere nok

Der mangler stadig reddere til at bemande Bios' ambulancer i Region Syddanmark, lyder det nu fra direktøren.
Bios har fortsat  problemer med at få vagtplanen til at gå op,  lyder det fra direktør Morten Hansen.
Bios har fortsat  problemer med at få vagtplanen til at gå op,  lyder det fra direktør Morten Hansen. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Det hollandske ambulanceselskab Bios har kæmpet med reddermangel, siden selskabet overtog ambulancedriften i Region Syddanmark 1. september.

Men selvom 2015 nu snart bliver til 2016, bliver selskabets problemer ikke mindre. Det erkender direktør Morten Hansen nu, skriver jv.dk.

- Vi har 467 reddere i drift fra 1. januar. Det er 20 mand mindre per dag, end vi havde regnet med ud fra en døgnvagtsform, hvor redderne kører hver fjerde dag, siger direktør Morten Hansen til jv.dk.

Det omstridte selskab bliver yderligere udfordret, når Region Syddanmark fra årsskiftet vil opkræve en bod, når ambulanceselskaberne ikke lever op til kontrakten. Det vil sige, hvis de ikke kan rykke hurtigt nok ud eller kan stille med det påkrævede antal ambulancer. Det giver Bios en udfordring, der er lige så stor, som den man havde i september, forklarer Morten Hansen. Han erkender, at det ikke er godt nok, at bemandingen stadig ikke er på plads.

- Det er ikke godt nok, for vi ville gerne have været helt i mål. Men faktum er, at vi ikke kan opfinde reddere, siger han til jv.dk og henviser til den generelle reddermangel i Danmark.

Bios forventer nu, at have idealbemandingen på 550 reddere på plads i slutningen af januar. Indtil da må man håbe på reddernes velvilje til at tage ekstravagter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.