Jobnet flyder med job på ringe vilkår

Næsten halvdelen af alle opslåede stillinger på jobnet.dk indenfor køkken, kantine og hotelbranchen er uden overenskomst og til dårlig løn.
Jobnet er jobcentrenes egen jobportal, der er udviklet i samarbejde med Arbejdsmarkedsstyrelsen og Kommunernes Landsforening. Mange job på siden er underbetalte.
Jobnet er jobcentrenes egen jobportal, der er udviklet i samarbejde med Arbejdsmarkedsstyrelsen og Kommunernes Landsforening. Mange job på siden er underbetalte. Foto: Colourbox

Ingen pension og ingen sikkerhed for overtidsbetaling og en løn, der ligger under gennemsnittet.

Det er virkeligheden på jobnet.dk, hvor hver anden ledige stilling er slået op af en virksomhed uden overenskomst.

Det viser en gennemgang af Jobnet, som Fagbladet 3F har lavet.

Jobnet er jobcentrenes egen jobportal, der er udviklet i samarbejde med Arbejdsmarkedsstyrelsen og Kommunernes Landsforening.

Gennemgangen viste, at 45 procent af 322 stillingsopslag på Jobnet.dk fredag 13. juli indenfor køkken, kantine, servering, hotel og restauration var slået op af virksomheder uden overenskomst.

Blandt opslagene finder man for eksempel firmaet Wedorecruit Aps, der har to ledige tjenerjob i Grækenland. Firmaet har tidligere snydt unge for løn og formidlet sort arbejde.

- Når der er flere arbejdsløse, har de der klondyke-typer kronede dage. Og det er ikke godt, siger Jørgen Helledie, der er leder af a-kassen i 3F i Frederikshavn til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.