Hotelchef: Tving Airbnb til at indberette udlejning til Skat

Regeringens deleøkonomiske strategi ændrer ikke på unfair vilkår for Airbnb i Danmark, mener Horesta.
Katia K. Østergaard mener, at Airbnb slipper for let i regeringens deleøkonomi-udspil.
Katia K. Østergaard mener, at Airbnb slipper for let i regeringens deleøkonomi-udspil. Foto: Pressefoto/Horesta

Hos hotellernes brancheorganisation Horesta synes administrerende direktør Katia K. Østergaard, at udlejningstjenesten Airbnb slipper for let i regeringens deleøkonomiske strategi.

- Vi havde gerne set, at Airbnb som professionel platformsvirksomhed var blevet pålagt at indberette udlejers indtægt til Skat, siger hun.

- Nu forsøger man at skabe et incitament, men der er jo ingen garantier for, at det kommer til at virke. Det afgørende for os er, at man har pligt til at indberette til Skat, når man har så stor en omsætning, som Airbnb har som platform, siger hun.

Regeringen lægger op til, at det skal være attraktivt, men frivilligt, for tjenester som Airbnb at indberette brugernes indtægter til Skat.

Ifølge Politiken vil regeringen hæve bundfradraget ved korttidsudlejning af boliger fra 24.000 til 36.000. Samtidig vil det blive muligt at udleje en bolig med bopælspligt i 90 dage.

Hvis man ikke bruger en tjeneste, der indberetter til Skat, kan man ifølge forslaget leje ud i 30 dage.

Det er dog en betingelse, at man benytter en tjeneste, der selv indberetter indtægten til Skat digitalt.

Ifølge Horesta har Airbnb i dag en unfair konkurrencefordel på det danske marked. Katia K. Østergaard beskriver det som, at der på den ene side af gaden kan ligge en lille kro, hvor ejerne skal betale skat og moms og indberette statistik om kunderne.

På den anden side af gaden kan der bo et ægtepar, der udlejer et værelse via Airbnb, og ikke skal leve op til de samme krav som kroejerne.

Katia K. Østergaard mener dog, at det er positivt, at der i regeringens strategi er lagt op til en begrænsning af, hvor mange dage man må leje sin bolig ud.

- Det er rigtigt positivt. Man kan så diskutere, hvor den grænse skal ligge. Fra regeringens side har man lagt sig på 90 dage. I Amsterdam har man lagt sig på 60. Jeg havde gerne set, at vi lå på samme niveau som de andre storbyer, siger hun.

Fra 1. april 2016 til 1. april 2017 brugte 732.000 gæster Airbnb i Danmark, viser platformens egne tal.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.