Helle Thorning om sit nye topjob: "Jeg er dybt beæret"
Vores første kvindelige statsminister siger farvel til dansk politik og goddag til en ny spændende post som boss i Red Barnet i London. Foto: SCANPIX arkiv
Helle Thorning-Schmidt bliver direktør i Red Barnet.

Efter nogle timers presserumlerier er det officielt: Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) forlader dansk politik til fordel for et topjob i London.

Hun skal være direktør for organisationen Save the Children International, der i Danmark kendes under navnet Red Barnet.

I en pressemeddelelse kommenterer Helle Thorning-Schmidt her til aften sit nye job:

- Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål, siger hun i pressemeddelelsen.

- Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges, alle børn skal have adgang til uddannelse af høj kvalitet, og intet barn skal leve med vold og misbrug, siger hun videre.

Til Ritzau siger Helle Thorning-Schmidt, at hun glæder sig til at tage fat på noget andet end politik:

- Jeg forlader politik nu. Jeg har været i politik i 20 år og formand for mit parti i 10 år. Men nu starter et nyt kapitel, som jeg glæder mig til, siger Helle Thorning-Schmidt.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ønsker sin tidligere rival tillykke med jobbet som direktør i Save the Children.

- Tillykke Helle! Så velfortjent med den flotte post. Tak for kampen, og din store indsats for Danmark. Pas godt på børnene, skriver Løkke på sin Twitter-profil.

På Facebook skriver Helle Thorning-Schmidt selv om jobskiftet her til aften:

Kære facebook-venner. Fra april skal jeg være direktør for Internationalt Red Barnet. Det er jeg dybt beæret over. Børns...

Opslået af Helle Thorning-Schmidt på 13. januar 2016